Grup 1966’dan Statta Yaşananlara Dair Açıklama Geldi

Antalyaspor taraftar gruplarından Grup 1966, hafta sonunda oynanan Antalyaspor-İM Kayserispor maçının ardından yaşananlara dair açıklamada bulundu.

Grup 1966’dan Statta Yaşananlara Dair Açıklama Geldi
21 Ocak 2019 10:43

Antalyaspor taraftar gruplarından Grup 1966, hafta sonunda oynanan Antalyaspor-İM Kayserispor maçının ardından yaşananlara dair açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Grup 1966, her hafta ayrı bir aksiyon yaşadıklarını ve Antalyaspor-Kayserispor maçı sonrasında çıkış noktasında taraftarın sivil bir memura çarpmasının ardından ‘nasıl çarparsın’ polemiği çıktığını ifade etti.

Bu konu yüzünden sivil memurun silahını çekip ateş ettiği belirtilirken, yaşananların o kalabalıkta birisinin yaralanması veya ölümüyle sonuçlanabilecek vahim bir duruma sebep olabileceği kaydedildi.

Aklı başında olan eğitimli bir taraftar kitlesine sahip olduklarını ve tribünlerinde polis ile askere saygısızlık yapacak kitlenin bulunmadığı aktarılırken, Antalya şehrine yakışan davranışlar sergileyen büyük Antalyaspor taraftarına sahip oldukları açıklandı.

Grup 1966’nın açıklamasının tamamı şu şekilde yapıldı:

“Her hafta ayrı bir aksiyon yaşıyoruz. Antalyaspor maçlarından öncesinde ve sonrasında geçmiş zaman yaşanan sıkıntıları saymıyoruzki yaşayanlar görenler çok iyi biliyor yaşananları.Güney Kale arkasında emniyet güçlerinden bu sezon taraftara silah çekme ağza alınmayacak küfürler ve tehditler Antalyaspor Galatasaray maçı sonrası yaşanmıştı.!!! Dün oynanan Antalyaspor Kayserispor maçı çıkışında kalabalıkta çıkış noktasında sivil bir memura çarpan taraftarımıza bana nasıl çarparsın polomiği yüzünden onca kalabalığın arasında bu konu yüzünden silahını çekip ateş etmek nedir okadar kalabalıkta bir facianın olmasımı gerekirdi birisinin yaralanması ve ölümüyle sonuçlanabilecek bir vahim durum. Polisi Askeri seven her şarta her yerde yanında olan bu taraftar kitlesine bu yapılanlar Allah’tan revamıdır. Durduk yere insanlara bu konular yüzünden bu konulara benzer sıkıntılar yüzünden 6222 uygulamak Antalyaspor tribünlerinin ile bukadar uğraşmak akıl almaz işlerdir. Aklı başında olan eğitimli bir taraftar kitlesi mevcuttur Tribünlerinde polise Askere saygısızlık yapacak kadar cahil kitle bulunmayıp Türkiye’de küfürsüz olaysız Antalya şehrine yakışan davranışlar sergileyen takdire değer övgüler alanda Büyük Antalyaspor Taraftarıdır. Bizler Devletimizin Polisinin Askerimizin Herşekilde yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Başsavcığına suç duyurusunda bulunacak çok sayıda taraftarımızın olacağını siz değerli Antalyaspor taraftarıyla paylaşıyoruz saygılarımızla.”