Grup 1966’dan Açıklama Geldi

Antalyaspor taraftar gruplarından Grup 1966, Antalyaspor Kulübü’nün gün içerisinde yaptığı kamuoyu duyuruları hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu…

Grup 1966’dan Açıklama Geldi
8 Mayıs 2018 19:46

Antalyaspor taraftar gruplarından Grup 1966, Antalyaspor Kulübü’nün gün içerisinde yaptığı kamuoyu duyuruları hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Açıklamada Ankara’ya maçlara her gidişlerinde maç öncesi Anıtkabir’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Antalyaspor taraftarları olarak ziyaret edip saygı ve sevgilerini belirttiklerini kaydedilirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi bir tutum ya da herhangi bir kulübün simgesi ve olgusu olmadığı vurgulandı.

İzmir Marşı’nın tüm Türkiye’nin marşı olduğunu ve taraftar marşı olmaktan çıkartıldığı gün kutuplaşmaların biteceğini savunan Grup 1966, siyasi duruşuna bakmadan Antalyasporlu oluşuna ve kulübe hayatını adamışlığına ile Antalyaspor Kulübü’ne yaptığı katkılardan saygıdan ve duruşundan dolayı Gençlerbirliği maçı sonrasında Menderes Türel lehine tezahürat yapılması gerektiğini ifade etti.

Grup 1966 açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Antalyaspor Kulüp Başkanı Cihan BULUT ‘un yaptığı açıklama bugün Antalyaspor taraftarları tarafından tepki görmüştür.!
Ankara’ya maçlara her gidişimizde maç öncesi Anıtkabire Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ü Antalyaspor taraftarları olarak ziyaret edip saygı ve sevgimizi belirtmişizdir.
Tüm Turkiye de Antalyaspor taraftarının Anıtkabir de topluca çekilen fotografı övgüyle karşılanmıstir.
Şayet şu olguyu kimse unutmasın Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK siyasi bir tutum değildir herhangi bir kulübün simgesi ve olgusu değildir.
Çekilen fotoğrafların arkasında duran tüm Antalyaspor taraftarının siyasi bir duruşu ve düşüncesi mevcut olup hiçkimse ben AK partiliyim ben CHP liyim ben MHP liyim demeden ordaydı.
İzmir marşı tüm TÜRKİYE nin marşıdır TARAFTAR marşı olmaktan çıkartıldığı gün kutuplaşmalar biter.
Hepimiz Osmalı torunları değilmiyiz hepimiz FATİH SULTAN MEHMET değilmiyiz hepiz hala Çanakale geçilmez ruhuyla ATATURKÜN ordusu değilmiyiz.
Madem siyasi görüş değildirde neden her maç öncesi ve sonrası bu sloganlar atılırki.
İzmir marşı siyasi bir tepki haline getirilmiştir.
Hiçkimsenin siyaset yapmasın dediği futbol arenasında neden durmadan malzeme haline getirilmiştir.
Şimdi ben atalarımızı buraya yazdım geçmişimizi geleceğimizi bölmeye calışmak siyasi tutumları Ülkemizin Önde gelen insanlarıyla simgeleştirerek kulüpleri insanları taraftarları ayrıştırmaktan öteye gidilmeyecektir.
Ankara,da Atatürkün ordusu bağrıldıktan sonra Antalyaspor onursal Başkanı Menderes Türel,e vefadan ötürü bağırmayan desibelini düşürüp o noktada bile siyaset yapmak değildirde nedir bunun adı?
Menderes Türel CHP den bir belediye başkanı olsaydı desibel rekorumu kıracaktı ozaman tribün? Ama AK Parti Belediye başkanı olduğu için ayrım yapılmadı mı diyelim ozaman?
Siyasi duruşuna bakmadan Antalyasporlu oluşuna ve kulübe hayatını adamışlığına Antalyaspor kulübüne yaptığı katkılardan saygıdan ve duruşundan dolayı bağırılmalıydı Onursal Başkan Menderes Türel’e.
Ayıptır ozaman biraz herkes örfü adeti bilecek. Kendisine çuvaldızı batıracak.
Ben ve GRUP 1966 ASTDER olarak siyasi görüşümüzü turnike kapılarında bırakarak stada giriyoruz.
Bizim için önce ANTALYASPOR. 
Saygılarımızla.”