Gencer’den Ali Yılmaz’a Cevap Geldi

Gültekin Gencer, Ali Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya cevap verdi…

Gencer’den Ali Yılmaz’a Cevap Geldi
24 Haziran 2016 11:13

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Vakfı eski Başkanı ve Antalyaspor A.Ş. eski İkinci Başkanı Ali Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklama iddialara cevap veren Gencer, Ali Yılmaz’ın açıklamasında dile getirdiği konulara teker teker cevap verdiğini ve kararı Antalyaspor camiasına bıraktığını ifade etti.

Gültekin Gencer’in yazılı açıklaması şu şekilde:

“Önceki dönemlerde Antalyaspor A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Antalyaspor Vakfı başkanlığı da yapan Sn. Ali YILMAZ’ın 23.06.2016 tarihli basın açıklamasını üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. 

Bu açıklamada Antalyaspor A.Ş. yönetimine yapılan ithamlar, 1,5 yıldır Ali Yılmaz tarafından tekrar tekrar ısıtılarak temcit pilavı misali dile getirilmiş, kendisine gerek basın açıklamaları ile gerek sözlü ortamlarda, gerekse de Genel Kurullarda defalarca cevap verilmiştir. Son açıklamanın en sevindirici yanı ise, Sayın Ali Yılmaz’ın bu sefer Ramon Motta transferi gibi birkaç yeni konu ekleyerek az da olsa düşmüş olduğu tekrarlardan sıyrılma belirtisi gösterebilmesidir. 

Kamuoyunu aydınlatmak adına, Sayın Ali Yılmaz’ın açıklamasına ve onun tahtında başkaca odakların sürekli olarak dile getirdiği konulara teker teker cevap veriyor ve takdiri Antalyaspor camiasına bırakıyoruz.

1 – Genel Kurul 27 Nisan 2016 tarihinde yapılmış olmasına rağmen Ali Yılmaz tarafından bu tarihten sonra tarafımıza herhangi bir başvuru yapılmamış, aradan yaklaşık 1,5 ay geçtikten sonra 6 Haziran 2016 tarihinde yazılı olarak başvuru yapılmıştır. Kendisini de kayıtları incelemek için zorlayamayacağımıza göre, iddia edilen 1,5 aylık gecikmenin sebebini Ali Yılmaz kendisinde aramalıdır. Bunun yanı sıra, kulübümüzün kapısı ilgililere her zaman açık olup, diledikleri zaman gelerek bilgi alabileceklerdir. Kaldı ki, Antalyaspor A.Ş.’nin muhasebe kayıtları her sene düzenli olarak Bağımsız Denetim firmalarınca denetlenmekte ve bu denetim raporları TFF’ye sunulmaktadır.

2 – Antalyaspor Kulübü Derneği seçimlerinde kayıtlı dernek üyeleri oy kullanacaktır ve Ali Yılmaz’ın da, Nafiz Tanır’ın da, Gültekin Gencer’in de diğer üyeler gibi sadece bir oy hakkı vardır.

3 – Sayın Ali Yılmaz’ın açıklamasında müteaddit defalar “kandırıldığını” belirtmesine tarafımızca herhangi bir anlam verilememiştir. Zira, Sayın Ali Yılmaz Antalya’nın sayılı iş adamlarından birisi olup, uzun yılların kazandırdığı
tecrübesiyle ortalamanın üzerinde bir algılama yetisine sahip olduğu kanaatindeyiz. Dolayısıyla, bu kadar kolay kandırılabiliyor olması hayatın olağan akışına aykırıdır.

4 – Samuel Eto’o’nun transferi konusuna gelince, dünya çapında tanınan yıldız futbolcuların transferlerinde oldukça yüksek menajerlik ücretleri ve imza paraları söz konusu olduğu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Ancak, Antalyaspor A.Ş.’nin Samuel Eto’o transferinde 1.500.000 € imza parası ödediği şeklindeki dedikodular tamamen asılsızdır. Sameul Eto’o 3 yıllığına senelik 3.000.000 € üzerinden toplam 9.000.000 €’luk bir sözleşme ile Antalyaspor’a katılmıştır. Bu transferde de oyuncunun yabancı menajeri Wifred De Happi ve Türkiye hakları sahibi Özkan Doğan isimli menajerlere taksitler halinde toplam 1.000.000 € menajerlik ücreti ödenmiştir. Metin Korkmaz isimli menajer bu transferde herhangi bir ücret almamıştır. Türkiye’de star olarak dahi kabul edilmeyen birçok oyuncunun transferinde milyon dolarlarla ifade edilen imza paraları ödendiği tüm kamuoyuna yansımaktadır. Menajerlik ücretleri hakeza ortadadır. Milli takımımızda oynayan bir oyuncunun bir kulüpten başka bir kulübe
transferinde 2.000.000 € imza parası kavgası yaşandığı herkesin malumudur. Hâlihazırda Samuel Eto’o ve bazı futbolcularımıza hatırı sayılır bonservis bedeli karşılığı gelen teklifler olduğunu da ayrıca hatırlatmak isteriz. Bu olası
transferlerden elde edilecek katma değer yeni yönetime tüm tekliflerle beraber sunulacaktır ve ciddi bir transfer bedeli katkısı da yönetimimiz sayesinde sağlanmış olacaktır. Bu durum karşısında, Eto’o transferindeki piyasa rayicine göre cüzi orandaki menajerlik ücretinin halen daha tartışılıyor olması abesle iştigaldir.

5 – Ankara’daki bayan avukat konusuna gelince, bu kişi daha önceki zamanlardan itibaren sözleşme karşılığında kulübün Yargıtay nezdindeki dosyalarını takip eden bir avukattır, sözleşme ve Avukatlık Kanunu uyarınca ücret ödenmesi yasal zorunluluktur. Sözleşme süresi dolduktan sonra bu kişi ile tekrar bir sözleşme yapılmamıştır.

6 – İsmail Aissati transferi konusuna gelince, bu transfer Sayın Mehmet Yüksel’in şahsi ilişkileri ve çabaları neticesinde gerçekleşmiş bir transferdir. İddia edilen 100.000 € ise Aissati’nin menajerine ödenmiştir.

7 – Semih Şentürk, Erman Kılıç ve başkaca transferlerdeki iddialara gelince, Antalyaspor A.Ş. yönetimi olarak şimdiye kadar hiçbir futbolcuya piyasa değerinin üzerinde bir ücret ödenmemiştir, aksine kulübün menfaatleri
gözetilerek, birçok transferde yoğun çabalar sonucunda önceki kulüpleri ile olan sözleşmelerindeki ücretlerin altında rakamlarla sözleşmeler imzalanmıştır. 3 liraya imza atacak bir futbolcuya 5 lira teklif edilmesi ve futbolcunun bunu
kabul etmemesi halinde transferin yapılmaması iddiası ise mantıksızdır. 3 lira yerine 5 lira teklifini ancak kolayca kandırılabilecek bir çocuk kabul etmez.  İddia edildiği gibi Erman Kılıç’ın sözleşmesi 3.000.000 TL.’den 5.000.000TL’ye çıkartılmış değildir. Erman’ın 3 yıllık sözleşmesinin toplamı 2.900.000 TL’dir. Buna ilaveten oynadığı maçlarla orantılı olarak en fazla 1.000.000 TL maç başı ücreti söz konusudur, bu rakamlara ilave başkaca herhangi bir rakam söz konusu değildir. Semih Şentürk ise kulübümüzde 6 ay oynamış olup, küme düşülmesi neticesinde sözleşmesindeki özel hüküm uyarınca kalan dönemler için para ödenmeksizin sözleşmesi fesholmuştur. 6 aylık dönemdeki maliyeti de maç başları da dahil 1.200.000 TL civarında gerçekleşmiştir. Kulübümüz tamamen şeffaf olup, Ali Yılmaz dahil ilgililer dilediği zaman gelerek sözleşmeleri inceleyebilir.

8 – Yusuf Şimşek’in sözleşmesindeki menajerlik ücreti konusuna gelince, Yusuf Şimşek ile sözleşme imzalanırken herhangi bir menajerlik ücreti ödenmemiştir, bu sözleşmede herhangi bir menajerin dahli söz konusu olmamıştır. Sezon devam ederken Yusuf Şimşek’in sözleşmesi feshedilmek istenildiğinde, kendisi devam eden 3 sezonluk ücretinin ödenmesini talep etmiş, bu noktada da 3 yıllık sözleşmesel alacağından vazgeçilmesi neticesinde sadece 150.000 TL menajerlik ücreti ödenmiştir.

9 – Efor firması ile olan sözleşme konusuna gelince, bu firma ile yönetimimizden önceki dönemde yapılmış olan ve o dönemdeki kulüp müdürünün hazırlamış olduğu sözleşme aynı şartlarla tekrar yapılmıştır. Herhangi bir madde ilavesi söz konusu olmamıştır.

10 – Kaleci Muhammet Onur Parlar’ın transferi konusuna gelince, bu oyuncunun transferi için mevzuat gereğince önceki kulüplere 300.000 TL yetiştirme tazminatının nakden ödenmesi gerekmekte olup, bu rakamı nakden ödemek yerine oyuncunun menajeri vasıtasıyla iş çözülmüş ve 300.000 TL menajerlik ücreti olarak faturalandırılarak vadelere yayılarak ödenmesi sağlanmıştır.

11 – Ramon Motta transferi konusuna gelince, Motta Beşiktaş Kulübünde yıllık 1.100.000 € garanti para + maç başı ücretleri karşılığında oynamakta iken, Beşiktaş ile sözleşmesinin karşılıklı olarak sonlandırılması sağlanmış, herhangi bir bonservis bedeli ödenmemiştir. Ramon Motta’nın Beşiktaş ile sözleşmesi devam edecek olsa idi 2,5 yıl karşılığında 2.750.000 € + menajerlik ücreti maliyeti olacak iken, kulübümüz ile menajerlik ücreti de dahil olmak üzere 2,5 yıllık toplam 2.600.000 € maliyetle sözleşme imzalanması sağlanmıştır. Yönetimimizce her zaman kulübün yüksek menfaatleri gözetilmiş ve futbolcu  mevcut kazancından çok daha düşük rakamlarla kulübümüze kazandırılmıştır. Futbolcumuzun kulübümüze katkısı da ortadadır.

12 – Ömer Şişmanoğlu transferi konusuna gelince, devre arasında bu oyuncuyu birçok kulüp kadrosuna katmak isterken Antalyaspor’la anlaşması sağlanmıştır. Futbolcunun Beşiktaş ile olan sözleşmesine göre ve Konyaspor’da da bu para korunmak üzere yıllık 1.000.000 € garanti ücret alacağı + maç başı ücretleri söz konusu iken, kulübümüz ile yıllık 2.000.000 TL + maç başı karşılığında sözleşme imzalanmış, futbolcunun yıllık ücretinde takribi 500.000 € bir indirim yapılması sağlanmıştır.

13 – Josip Kvesic transferi konusuna gelince, hem imza parası hem de bonservis bedeli ödenmesi söz konusu değildir. Bu futbolcunun transferinde 115.000 € bonservis bedeli ödenmiştir, menajerlik ücreti yoktur.

14 – Uçak biletleri, ağırlama ve ikram giderleri konularına gelince, Antalyaspor A.Ş.’nin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin deplasman maçları ve resmi temaslar için kafile nezdinde biletler aldırması söz konusu olmuştur. Bu
deplasman uçuşlarında ilgililerin misafir ettiği kişiler de tabii ki uçakta yer almış, kulübümüzün tek bir acente ile anlaşmalı olarak çalışması söz konusu olduğu için yönetim kurulu ve misafirleri dahil kesilen her türlü bilet bedeli
kulüp tarafından ödenmiş ve akabinde o deplasmanın sorumlusu olan Yönetim Kurulu üyesine fatura edilerek, kulüp kasasına bu bedellerin iadesi yapılmıştır. Bunun yanı sıra, kulübün ulaşım, konaklama ve sair giderleri, birçok kişi,
kurum ve Antalyaspor sevdalısının kulüp tarihinde eşine rastlanmayan bir şekilde kulübümüze destek sağlaması ve yönetim kurulumuza olan inancı doğrultusunda gerek bila bedel karşılanmış gerekse de minimize edilmiştir.

15 – Durumu kötü olan 3. Şahıs şirketlerle para alışverişi ilişkisi iddiasına gelince, bu iddianın tam aksi bir durum yaşanmıştır. Gerek HEY marketler zinciri, gerekse şehrin ve Antalyaspor camiasının önde gelen başkaca birçok
kişi ve şirketi tarafından kulübümüzün mali sıkışıklıklar yaşadığı dönemlerde kulübe nakit ve çek olmak üzere yardımlar yapılmış ve mali durumun düzeldiği anda da bu kişilere iade işlemleri gerçekleştirilmiştir. Antalya’nın önde gelen ve mali durumu oldukça iyi olan iş adamlarından sayın Ali Yılmaz’ın bu durumu kınamak yerine, bir Antalyasporlu olarak herkesten önce harekete geçerek sıkışıklık anlarında Antalyaspor’a destek olsa, kulüpten alacaklı olduğu dönemlerde diğer 3. Şahısların yaptığının aksine davranmayarak alacaklarını faiz işletmeksizin talep etse, etik açıdan çok daha uygun olacağı kanaatindeyiz.

16 – Turizm sektörünün yara aldığı ve ülke tanıtımının ciddi önem kazandığı bu dönemde, ANTALYASPOR markası ile yaratılan katma değer, kulübümüzün şehir tanıtımına yaptığı katkı, Antalyaspor isminin Dünya çapında duyurulması yadsınamaz bir gerçektir. Antalyaspor A.Ş.’nin maddi olarak değeri dikkate alındığında, marka değerindeki artış tartışılamayacak boyuttadır. Sosyal medyada ve arama motorlarında kulübümüzün isminin görüntülenme sayısı dahi bu değeri ortaya koymakta ve Antalyaspor’un yükselen marka değerini göstermektedir. En basitinden, Antalyaspor’un herhangi bir reklam mecrasının satış değeri dahi ciddi oranda artmıştır. Takımımıza yönelik şehrimizdeki heyecan ve tutku artmış, taraftarların ilgisi sağlanmış, 50.000’in üzerinde pasolig kartlı taraftar sayısına ulaşılmıştır. 

Sayın Ali Yılmaz’ın esasen iyi niyetli olduğuna, kulübümüzün menfaatlerinin korunması açısından katkı koymak inancıyla hareket ederek bu tip açıklamalarda bulunduğuna inanmak istiyoruz. Ancak, yanlış ve eksik bilgilere dayalı, gerçeği yansıtmayan, dedikodudan öteye geçmeyen, defalarca cevaplanmasına rağmen gerek A.Ş. gerekse Dernek seçimlerinin tartışılmaya başladığı her anda tekrar tekrar aynı konuları gündeme getirmeye yönelik bu tarz açıklamaların Antalyaspor’a zarar vermekten ve kulübümüzün kamuoyu nezdinde haksız ve mesnetsiz olarak itibarını zedelemekten başka bir amaca hizmet etmediğini kendisine hatırlatmak istiyoruz.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

ANTALYASPOR A.Ş. YÖNETİM KURULU
Adına
Başkan GÜLTEKİN GENCER “