Gencer: Öncelik Yerli Teknik Direktör

Gencer: Öncelik Yerli Teknik Direktör
8 Aralık 2015 20:45

Antalyaspor’un Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında karşılaşacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıkları Mehmet Uğurlu ve Samuel Eto’o yönetiminde başladı.

Antrenmanı izleyen Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer, Yusuf Şimşek’in görevden alınmasıyla boşalan teknik direktörlük koltuğu konusunda ipuçları verdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gencer, “Mehmet Uğurlu ve takımın hem ağabeyi hem kaptanı olan Eto’o iyi bir ekip kurdu. Altyapıdan gelen teknik heyetle konuştuğumuz gibi takım kaptanı olarak Eto’o ile de görüştük. Bütün antrenman programını beraber koordine ediyorlar. Bütün programı ikisi yapıyor. Antalyaspor yönetim kurulunun vermiş olduğu bir görev var, şu anda Eto’o da olsun Mehmet Uğurlu da yeni teknik direktör gelinceye kadar sorumluluklarının bilinciyle hareket edecek. Hoca geldiği zaman onlar da görevlerine dönecektir. Mehmet Uğurlu takımın hocası Eto’o da takım kaptanı olarak teknik ekiple antrenmanları ve çalışmayı koordine edecek” diye konuştu.

Yeni teknik direktörün bugün de bir hafta sonra da olabileceğini söyleyen Gültekin Gencer, önlerindeki süreçte hata yapmamak için ince eleyip sık dokumaları gerektiğini kaydetti. Yönetim olarak acele etmeme ve birkaç isim üzerine yoğunlaşma konusunda karar aldıklarını ifade eden Gencer, o isimler doğrultusunda çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Antalyaspor’un menfaatleri doğrultusunda yönetim olarak son kararı vereceklerini belirten Gencer, “Öncelikli düşüncemiz yerli teknik direktör olduğu kadar, konuştuğumuz yabancı bir teknik direktör de var. Bir çok takımda da hocalar ayrılıyor ama bizim illaki bekleyeceğiz diye düşüncemiz de yok. Şartlar oluştuğu takdirde yarın da olur bir hafta sonra da olur” dedi.

Teknik direktör olarak sadece bir yerli hocayla telefon görüşmesi yaptıklarını vurgulayan Gültekin Gencer, Türkiye’de çalışmamış bir yabancı teknik direktörle de görüştüklerini söyledi. Mersin İdmanyurdu maçında takımın başında Uğurlu önderliğindeki teknik heyetin yer alacağını belirten Gencer, “Galip gelmek zorundayız. Onun için çok çalışıyorlar, çift idman var. İnşallah, kazanacağız. Antalyaspor’un 35 bin passolig sahibi taraftarı ile 17 bin kombineli seyircisi bulunuyor. Antalya Arena’da oynanacak Mersin İdmanyurdu maçında taraftarın takımı yalnız bırakmamasını istiyoruz” diye konuştu.