Gencer: “Kazanmaktan Başka Çaremiz Yok”

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, birçok konuda açıklamalarda bulundu…

Gencer: “Kazanmaktan Başka Çaremiz Yok”
3 Şubat 2016 15:09

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Antalya’da final heyecanı yaşamak istediklerini ancak Torku Konyaspor mağlubiyetiyle elendikleri için üzgün olduklarını söyleyen Gencer, yabancı futbolcu sayısındaki fazlalık nedeniyle yabancı teknik direktör tercihi yaptıklarını belirtti. Türk teknik direktörlerin yabancı dil bilmesi gerektiğini kaydeden Gültekin Gencer, Türkiye’de takımlarda 14 yabancı futbolcu için çok dil bilen teknik direktör olması gerektiğini kaydetti. Türk teknik direktörlerin de kendilerini geliştirmeleri gerektiğini aktaran Gencer, yurt dışında da görev alabilmeleri için bunun gerekli olduğunu ifade etti.

Ligdeki performanslarına değinen Antalyaspor Başkanı, Mersin İdmanyurdu maçı sonrasında süper lig takımlarıyla oynadıkları 7 maçta 1 gol atıp 1 puan elde edebildiklerini hatırlattı. Bunun içler acısı bir durum olduğunu açıklayan Gencer, “Teknik ekiple görüştük, geçiş dönemindeyiz, sakat oyuncularımız var. Kulüpler içinde de bir takım problemler olabilir ama muhakkak aşılır bunlar. Yönetim olarak bir problem olduğunu sanmıyorum. Aşağıda bir takım problemler yaşanıyor olabilir. Son 1 ayda yapılan çalışmalarda hem transfer hem de problemlerin çözümü için ciddi mesafe kat ettik. Bu saatten sonra kimsenin mazereti yok. Artık telafisi olmayan 15 maçlık döneme girdiğimizin farkındayız” diye konuştu.

Transfer döneminde ihtiyaç duydukları bölgelere futbolcu takviye ettiklerini belirten Gültekin Gencer, Antalyaspor’un belki de tarihinde olmamış bir kadro kurduklarını açıkladı. Futbolculardan ve teknik ekipten beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Gencer, yönetim ve Antalya şehri olarak 90 dakika bittikten sonra skor tabelasında hanelerine yazılmış 3 puan görmek istediklerini ifade etti. Takıma yapılan transferlerde kendisinin eleştirildiğine değinen Gencer, ara transfer döneminde kiralık ya da satılık olarak başka takıma gönderilen 8 futbolcudan 8.5 milyon lira kulübe katkı sağladıklarını aktardı.

Antalyaspor’un 17 bin civarında kombine sahibi ve 37 bin de passolig kartlı taraftarı bulunduğunu kaydeden Antalyaspor Başkanı, Fenerbahçe maçında izleyici rekoru kırılacağını düşündüklerini söyledi. Stadı doldurarak taraftarı Fenerbahçe karşısında 3 puan kazanmak için oynayacakları maçı izlemeye davet eden Gencer, “”Teknik heyet 15 maçta en az 9 galibiyet alacaklarını iddia ediyor. Biz onların bütün ihtiyaçlarını karşıladık, taleplerini yerine getirdik. 23 kişilik kadro istediler. Önümüzdeki günlerde teknik heyet rapor sunacak ve kadro listesi belirlenecek. Şu anda 14 yabancının yanında listeye yazabileceğimiz 16 Türk futbolcumuz var. Yabancılardan bir ve ikisi kadro dışı kalabilir” dedi.

Kadro dışı kalacak futbolcular arasında kaleci Raish M’bolhi’nin de yer alabileceğine işaret eden Gencer, Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini açıkladı. Teknik heyetin ligi 51 puanla bitirmeyi hedeflediğini kaydeden Gültekin Gencer, maçı kazanmaktan başka çarelerini olmadığını ifade etti.