Gencer: “Gelecek Yıl Hedefimiz Avrupa”

Ulusal bir medya kuruluşuna açıklamalarda bulunan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, yeni sezondaki hedeflerinden bahsetti…

Gencer: “Gelecek Yıl Hedefimiz Avrupa”
5 Mart 2016 13:43

Ulusal bir medya kuruluşuna açıklamalarda bulunan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, yeni sezondaki hedeflerinden bahsetti. Gelecek senenin çalışmalarını yaptıklarını açıklayan Gencer, “Gelecek yıl Avrupa kupalarına gitmeyi arzulayan, hedefli bir takım ortaya çıkarmak için çabalıyoruz. Avrupa’ya gidebilecek, orada kalıcı olabilecek bir potansiyele sahibiz” diye konuştu.

Antalya’nın futbol şehri olma yolunda ciddi mesafe aldığını belirten Gültekin Gencer, Antalya’yı Sevilla ve Mallorca gibi kentlerle karşılaştırdığını ifade etti. Antalya’nın Sevilla şehrinden her anlamda çok yukarıda bulunduğunu kaydeden Gencer, sadece sportif başarı anlamında geride olduklarını aktardı. Sportif başarı anlamında da Antalya’nın sesinin duyulmasının gerektiğini dile getiren Gültekin Gencer, şehir olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini vurguladı.

Antalya’daki herkesin “Şehrin marka değerini nasıl yükseltebiliriz” diye düşünmesi gerektiğini söyleyen Antalyaspor Başkanı, kentteki tüm kesimlerin tek yumruk olma zamanın geldiğini açıkladı. Birlik olunması halinde Antalyaspor’u çok farklı yerlere taşıyacaklarını belirten Gencer, “”Antalyaspor’u daha iyi yerlere taşımak için ciddi adımları atmaya başladık. Önümüzdeki yılı, nokta transferleri planladık ve altyapı çalışmalarını yaptık. Gelecek yıl Avrupa kupalarına gitmeyi arzulayan hedefli bir takım ortaya çıkarmak için çabalıyoruz. Avrupa’ya gidebilecek, orada kalıcı olabilecek bir potansiyele sahibiz” dedi.

Avrupa kupalarında mücadele eden bir Antalyaspor oluşturmayı hedeflediklerine değinen Gültekin Gencer, 3 yıllık ve 5 yıllık planlamalar yaptıklarını söyledi. Antalyaspor’un hedefleri doğrultusunda uğraşacaklarını belirten Gencer, her hafta sonu kiraya verdikleri 11 futbolcunun karşılaşmalarını izlediğini açıkladı. İlgili ekiplerin de bu karşılaşmaları izlediğini söyleyen Gültekin Gencer, “Kimler yetenekli, kimleri alabiliriz diye çalışıyoruz. Bunların yanında problemli dosyalarımızı minimuma indirdik. Mevcut kadromuzdaki oyuncularımızın 2016 yılı başı itibarıyla hiçbir alacağı yok” diye konuştu.