Gencer: “Futbolcu Başına Maliyetimiz 560 Bin Euro”

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, kadroda bulunan futbolcuların maliyeti konusunda açıklamalarda bulundu…

Gencer: “Futbolcu Başına Maliyetimiz 560 Bin Euro”
28 Nisan 2016 12:09

Antalyaspor A.Ş Mali Kongresi’nde konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, kadroda bulunan futbolcuların maliyeti konusunda açıklamalarda bulundu.

Kulübe vizyon ve hedef belirleyerek görev yaptığını söyleyen Gencer, kendisine yönelik eleştirilerin tek sebebinin kıskançlık olduğunu belirtti. Antalyaspor A.Ş’nin daha şeffaf olması için bundan sonra 6 ayda bir mali kurul yapılacağını açıklayan Gültekin Gencer, aylık rutin 5 milyon TL ödeme yaptıklarını ifade etti.

Antalyaspor’un futbolcu alacağına ilişkin FIFA’da sonuçlanan davası bulunmadığını vurgulayan Gencer, futbolcu transferine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Hiçbir teknik direktörle tazminat maddesi bulunmadığını kaydeden Antalyaspor Başkanı, sadece Jose Morais ile bu maddenin bulunduğunu ve Morais’in bırakıp gitmesi durumunda 250 bin Euro ödeyeceğini aktardı.

Bu dönemde yaptıkları transferlerde futbolcu maliyetinin 15 milyon Euro olduğunu belirten Gültekin Gencer, bunun içindeki 3 milyon Euro’luk dilimin Eto’o’ya ait olduğunu ve futbolcu başına maliyetlerinin 560 bin Euro olduğunu açıkladı.