Fenerbahçe Maçında Çalınan Müziğe Dair Karar Çıktı

Antalyaspor – Fenerbahçe maçında çalınan ve dava sürecine götürülen “The End” şarkısı hakkında karar çıktı.

Fenerbahçe Maçında Çalınan Müziğe Dair Karar Çıktı
15 Şubat 2019 11:59

2015-2016 sezonunda Antalyaspor’un Fenerbahçe’yi 4-2 yendiği maçın sonunda John Carpenter’ın “The End” adlı şarkısı çalınmış, Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Cinsel Suçla Şiddetle Mücadele Derneği, olayın ardından Antalyaspor Kulübü hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun ardından iki görevli hakkında 1.5 yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Antalya 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Antalyaspor Kulübü Genel Müdürü Adem Kart ve ses-ışık sorumlusu Ertan Sağlam, beraatlerini isterken, kadınları aşağılama kasıtlarının olmadığını dile getirdi. Mahkeme tarafından ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama‘, ‘suç işlemeye tahrik‘ ve ‘suçu ve suçluyu övme‘ suçlarından beraatine karar verdi.

Öte yandan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği avukatı Aylin Onursev, Antalya Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte duruşma sonunda yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini belirtirken, futbol kulüplerini cinsel şiddeti meşrulaştırıp, yaygınlaşmasından da sorumlu tuttu.