Eto’o Da Satış Listesinde

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Radyospor’a yaptığı açıklamada önemli açıklamalarda bulundu …

Eto’o Da Satış Listesinde
27 Mayıs 2016 19:46

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o hakkında açıklamalarda bulundu.

Eto’o’nun transferi gerçekleşirken şüphe olduğunu söyleyen Gencer, Eto’o’nun transferinin kendileri için proje transferi olduğunu hatırlattı.

Antalya Arena’nın açılmasıyla birlikte kişisel hedefinin Süper Lige çıktıktan sonra 15 bin seyirci ortalamasına oynamak olduğunu vurgulayan Gencer, “Bu hedefim nedeniyle bana güldüler. Antalya’ya yakışan hem Antalya hem de Türkiye’nin tanıtımında rol oynayacak unsur olacak bir tane yıldız futbolcu transfer edelim dedik. Ronaldinho ve Eto’o ikilisinden Eto’o’ya karar verdik. Eto’o projesi sportif başarı projesine dönüşmüş oldu. Ben bu performansı kesinlikle bekliyordum ve yanılmadım. Ancak çoğu kişi Eto’o’dan bu performansı beklemiyordu.” diye konuştu.

Eto’o’nun taraftara katkısının çok yüksek olduğunu belirten Gültekin Gencer, Eto’o’nun takımda gösterdiği liderlikle takımı ve şehri sahiplenmesinin başarıyı ortaya çıkardığını kaydetti.

Kamerunlu futbolcunun 2018’e dek Antalyaspor ile sözleşmesi olduğunu hatırlatan Gencer, “Beşiktaş yada herhangi bir takım söz konusu olmadı. Yurt dışından çok teklif geldi. Eto’o yada bir başkası fark etmez, 45 kişilik kadroda satış listesine koyduğumuz 25 oyuncumuz var. Değerini karşıladıkça her oyuncu satılabilir. Eto’o Premier lig yada İtalya liginde değil, tecrübe ve birikimi ile seyirciyle bütünleşirse başarılı olur dedik.” şeklinde konuştu.

Eto’o Vakfı’nın yardım karşılaşması olduğunu ifade eden Gültekin Gencer, Dünya Karması’nı Türkiye’ye getirme projesi olduğunu söyledi.

Birçok ülkenin bu organizasyona talip olduğunu söyleyen Gencer, “Bu organizasyonu Antalya’da yapması için Eto’o’yu ikna ettik. Hem Antalya hem de Türkiye’ye katkı koymasının yanı sıra her organizasyona ev sahipliği yapabileceğinin en büyük göstergesi olduğunu söyledik. Kısa zaman önce G20’ye ev sahipliği yaptık. Ondan sonraki en büyük organizasyon bu olacak. İbrahimovic gelmesi gündemde olan bir futbolcu ama kesinliği yok. Dünyanın sayılı isimlerinden Bill Gates ve FIFA Başkanı Gianni Infantino gibi isimler gelecek. Türkiye için çok güzel bir organizasyon olacak” dedi.