El Kabir: “Kararımdan Pişman Değilim”

Antalyaspor ile 2019 yılına dek sözleşmesi bulunan Moestafa El Kabir, Voetbalzone.nl sitesine açıklamalarda bulundu…

El Kabir: “Kararımdan Pişman Değilim”
20 Şubat 2018 13:54

Antalyaspor ile 2019 yılına dek sözleşmesi bulunan ve Hamza Hamzaoğlu tarafından kadro dışı bırakılan Moestafa El Kabir, Voetbalzone.nl sitesine açıklamalarda bulundu.

Forma şansı bulamamasının Hamza Hamzaoğlu’nun seçimi olduğunu, bunun sebeplerinin ise kulüple kendisi arasında olduğunu dile getiren Moestafa El Kabir, Osmanlıspor karşısında forma şansı bulmak için sürekli çaba gösterdiğini, oynayıp oynamayacağının ise ilerleyen günlerde belli olacağını söyledi.

Antalyaspor’daki mali sorunlara da dikkat çeken El Kabir, oyunculara henüz maaşların ve primlerin bir kısmının ödenmediğini, bu meblağların ise oldukça yüklü olduğunu aktarırken, kulübün bu sebepten ötürü mevcut durumdan kurtulması için galibiyet alması gerektiğini dile getirdi. Futbolcuların bu durumun farklında olduğunu fakat profesyonellik gereği çok fazla düşünmemeleri gerektiğini sözlerine ekleyen El Kabir, iyi sonuçlar alarak kulübü bu zor durumdan kurtarabileceklerini belirtti.

Ali Şafak Öztürk’ün gidişine de değinen 29 yaşındaki oyuncu, bunun nedenini kimsenin bilmediğini söyledi. Cihan Bulut’un gelmesinin ardından maaş yüksekliği sebebiyle bazı futbolcuların ayrıldığına ve iki yeni futbolccunun takıma katıldığına dikkat çeken El Kabir, futbolculara hala geriye dönük ödemelerin olduğunu söyledi.

Türkiye’ye dönme kararının kendisi için verdiği en iyi kararlardan biri olduğunu söyleyen El Kabir, şunları söyledi:

Antalyaspor’da Japonya’daki sözleşmemim aynısı teklif edildi. Ben de Antalyaspor’u seçtim. Futbolu güzel, sürekli güneşin parladığı , yeni bir stadyum ve tesislere sahip bir yerde oynamak istedim. Ayrıca Amsterdam’a ve aileme yakın olmak da seçimime etki etti. Japonya benim için güzel bir deneyim oldu ama Antalyaspor’un teklifinden sonra orada kalamazdım. Antalyaspor, Türkiye’nin en iyi takımlarından birisi ve bu kararımdan hiç pişman değilim.