Eksik Değilmişiz

Serkan Dönmez yazdı…

Eksik Değilmişiz
10 Temmuz 2020 09:24

Cumartesi günü Başakşehir mücadelesinden çok sayıda sakatla ayrılmak ve Jahovic’in de cezalı duruma düşmesiyle toplamda kadrodaki eksik sayısı,on ikiye çıkmıştı. Eksiklerin çok büyük bir bölümü, ligin ikinci yarısında bizi bir tık üst seviyeye taşıyan önemli ve yıldız isimlerdi. Başka takımlarda iki üç eksik olduğu zaman mazeret olarak öne sürülen bu durum, bizde tam anlamıyla rakamsal olarak bir takım haline gelmişti.

Trabzonspor mücadelesi için kafilede toplam 16 oyuncumuz yer alabildi ki bunlardan zaten üç tanesi kaleciydi.

Maça bu sezon ilk defa bir arada oynayan bazı oyuncularımız orijinal mevkileri yerine mecburen başka bölgelerde görev aldığı bir on birle başladık. Takım halinde kompakt hareket eden, telaş etmeden ayağa ve doğru kişiyi bularak pas oyunu oynayan, kendinden emin bir oyun sergileyerek aslında hakkımız olan 3 puan yerine 1 puan alarak Trabzon’dan döndük. 

Ligin ikinci yarısı ile birlikte yapılan transferle takımın üst seviyeye çıktığında hemfikirken, bu maçta gördük ki aslolan şey oyun anlayışımızın ve isimlerin değişmesinin oyun kalitesinde bir farklılık göstermemesiydi. Yani şunu gösterdi bize Tamer Hoca, bu takımın bir oyun felsefesi var ve şartlar ne olursa olsun, sahadaki isimler fark etmeksizin biz bunu oynarız. 

Maçta kadro eksikliklerinin yanı sıra bir de hakemler ince kararlarıyla işimizi daha da zorlaştırdı. Özellikle kartlardaki ve birbirine benzeyen pozisyonlarda verdiği kararlar, çifte standarttı. Bizim lehimize verilen penaltıda sarı kart çıkmazken, aleyhimize VAR zoruyla verilen tartışmalı penaltıda sarı kart çıktı. Birinci yardımcı hakem maçın başında korner olan pozisyonu aut vererek başladığı hatalarına iki kere de tacı yanlış tarafa vererek devam etti. Bu yanlış taç kararlarının ikisi de orta hakem tarafından düzeltildi. Çizgideki her ikili mücadelede bayrak kaldırarak aleyhimize faul çalınmasına sebebiyet verdi. En önemlisi de umut vadeden atağa ofsayt bayrağı kaldırarak pozisyonun devam etmesini engelledi ki o pozisyonu devam ettirip atağın sonlanmasını beklemesi gerekiyordu. Amilton’a gösterilen sarı kart ise iki elini yana açmış, arkasını görmeyen oyuncuya dirsek attığı sebebiyle verildi. Bu pozisyonda komik olan şey, hakemin Trabzonsporlu oyuncuya sorarak teyit alması ve daha sonra kart göstermesiydi. 

Bütün olumsuz şartlara rağmen hiç etkilenmeyen, sahada kişilikli futbolumuzla hiçbir şaibeye yer vermeden başımız dik döndük Trabzon deplasmanından. Bizlere bunu yaşatan tüm ekibi, 16 futbolcumuzu ve onları orada yalnız bırakmayan başkan ile yönetim kurulumuza teşekkürler.

Son söz; “Bize her yer Antalya değil, çünkü hiçbir yer Antalya kadar güzel değil”