Efor’dan Antalyaspor’a Cevap

Ali Yılmaz’ın Antalyaspor camiasına soruları arasında yer alan Efor konusu hakkında, Efor cephesinden açıklama geldi…

Efor’dan Antalyaspor’a Cevap
27 Haziran 2016 22:23

Antalyaspor Vakfı eski Başkanı ve Antalyaspor A.Ş. eski İkinci Başkanı Ali Yılmaz, son günlerde Antalyaspor’da yaşanan gelişmeler ile ilgili geçtiğimiz günlerde yazılı basın açıklaması yapmıştı.

Açıklamasında Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve Antalyaspor camiasına sorular da yönelten Yılmaz’ın iddiaları arasında Antalyaspor ve Efor arasındaki ilişki de sorulmuştu.

Ali Yılmaz’ın “Efor ile yapılan sözleşmede Başkan Gültekin Gencer kendine özel madde ekleti mi? Bu özel maddeden akrabalarının yararlanmasını sağladı mı? Efor yaşanan nahoş durumdan sonra bu maddeyi iptal edince kendi reklamları saha için kaldırıldı mı? Efor ve Antalyaspor mahkemelik oldu mu?” sorusuna Antalyaspor cephesinden gelen cevap şu şekilde olmuştu:

Efor firması ile olan sözleşme konusuna gelince, bu firma ile yönetimimizden önceki dönemde yapılmış olan ve o dönemdeki kulüp müdürünün hazırlamış olduğu sözleşme aynı şartlarla tekrar yapılmıştır. Herhangi bir madde ilavesi söz konusu olmamıştır.”

Kulüp tarafından yapılan açıklamada iddialar reddedilirken, Efor cephesinden gelen yanıt ise iddiaları doğrular nitelikte oldu. Efor’un sahibi Şeynova ailesinden ve ortaklarından Gökmen Şeynova, sosyal medya hesabından konu açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar :

“Antalyaspor’a senelerdir sponsoruz, süper lig’den düştüklerinde bile yalnız bırakmadık. Biz tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdik. 

Etik bulmadığımız madde ve maddeleri kabul etmedik ama yükümlü olmamıza rağmen hatır kırmadık. Fakat kulüp bize karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyince resmi uyarıda bulunduk, mahkemelik değiliz.

Tek söyleyeceğim; Başkanlar kulüpleri sorumlulukla yönetmeli, kendi çiftlikleri gibi değil. Biz Antalyaspor’a sponsor olmaya devam edeceğiz.

Bizim için Antalya şehri ve Antalyaspor önemli, yönetimler, başkanlar, şahıslar gelip geçici zaten biliyorsunuz.”

Gün içerisinde konu hakkında Efor’dan bir kez daha cevap geldi. Sosyal medyadan verilen cevapta Efor ile Antalyaspor arasında hukuki bir sürecin bulunmadığı belirtilirken, yapılan açıklama dışında bir detay bulunmadığı ifade edildi. Ayrıca Efor yönetiminin Antalyaspor’a desteğe devam edeceği kaydedildi.