Dış Mihraklar

Ali Şafak Öztürk genç bir Başkan. İşlerin iyi gitmemesi yaşını almış ve daha tecrübeli insanlara nazaran daha kolay etkilenmesine neden olabilir …

Dış Mihraklar
20 Eylül 2017 07:50

Eto’o transferi gerçekleştiği günden bu yana, zaman zaman sabah uyandığımda Eto’o gibi kariyerli bir futbolcunun benim takımımda olduğunu düşünüp şükrederim. Evet, bunu yapıyorum. Bir de o hafta gol atmışsa ve kazanmışsak değmeyin keyfime. Instagram profiline girip orada yazan “Antalyaspor’un oyuncusu” kısmını görüp keyiflenirim.

Beş haftadır işler iyi gitmiyor. Galibiyeti unuttuk. Oysa sabah uyanıp takımımızda olduğunu düşünüp keyif alacağımız oyuncu sayısı artmasına rağmen işler iyi gitmiyor. Yazıyı kaleme aldığım günün ortalarında Rıza Çalımbay’ın görevine son verildiği haberi de kesinleşti. İyi gitmeyen işlerin üzerine bu haberle her zaman olduğu gibi camiadan çok farklı sesler çıkmaya başladı. Bir taraf Rıza Hoca’ya vefasızlık yapıldığı, geçen yıl takımı aldığı ve lig sonunda getirdiği nokta hatrına daha çok sabredilmesi gerektiği yönünde görüşler bildirirken, bir diğer taraf da Beşiktaş ile ilgili çok sık demeçler vermesinden rahatsız olmuş ve gidişini olumlu olarak yorumladı. Oyuncularla iyi iletişim kuramadığı, idarede sorunlar yaşadığı ve takımın bu yüzden istenilen performansın altında kaldığı da konu ile ilgili görüşlerden… Somut bir örneğine rastlamadığımız ama sosyal medyada çokça dillendirilen bir diğer sorun ise Eto’o ve çetesi… Geçen yılın başlarında Morais ile sorun yaşadıkları ve hocayı gönderene kadar takımın maç kazanmaması yönünde uğraştıkları söylenen bu oyuncu grubunun bu senede aynı taktiği kullandığı yazılıp çizilmekte. Bir de günümüz jargonlarından “dış mihraklar” var ki, düşman başına. Bu yapıyı dünyanın her yerinde görebilirsiniz. İşin başında kendisi yoksa, hiçbir şeyin iyi gitmesini istemeyen bir tavır geliştirirler. Güzel olan her şeyi sahiplenmek isterler. Eğer kendileri yapmıyorlarsa, hiç kimse yapmasındır. Zaten hiç kimse de yapamayacaktır onlara göre. En temiz, en ahlaklı, en baba kendileridir. Madem sen de bu yapının başarılı olmasını istiyorsun, tut ucundan birlikte yapalım dersin, ona da yanaşmaz. Varsa yoksa perde gerisinden zayıflatmak çabasındadır. Eğer yapınız dayanıklı ise, bu kötü yapının karşısında sarsılmaz, kale gibi durursunuz. Lakin, milyon dolarların döndüğü bir sektörde, para için her şeyi yapabilecek insanlarla verdiğiniz savaşta yara almanız normal. Ali Şafak Öztürk genç bir Başkan. İşlerin iyi gitmemesi, birilerinin sürekli paçalarından çekiştirmesi yaşını almış ve daha tecrübeli insanlara nazaran daha kolay etkilenmesine neden olabilir. Bu yüzden bir an olsun desteğimizi arkasından çekmememiz gerekiyor. Hocayı gönderebilir, sevdiğimiz herhangi bir oyuncuyu da gönderebilir, mali yönden herhangi bir açık görmediğimiz taktirde sonuna kadar desteğimizi hissettirmeliyiz.

Kayseri maçı ile ilgili birkaç kelam etmek isterdim ama hatırlamak istemediğimiz bir maç olduğunu düşünüyorum. Bir an evvel unutmak en iyisi olacaktır. Yalnız, maç gününe dair bir notu buraya bırakalım, dursun. Ey Sakıb Aytaç, ikidir sana sosyal medyadan eleştiride bulunan taraftara garip yanıtlar veriyorsun. Hatta abartıp şuraya gel buraya gel konuşalım minvalinde sözler söylüyorsun. Senin çağırdığın her yere gelir bu çocuklar ama senin işin sahada aldığın paranın hakkını vermektir. Kırmızı beyaza gönül vermiş insanlardır Antalyaspor’da en yüksek mertebe. Sana hesap sormak tüzükte yazmayan ama herkesin bildiği doğal haktır. Oynadığın oyunun karşılığı Süper Lig değil. Bunu bütün kamuoyu görüyor. Lütfen, sosyal medyada efelik yapacağına, oyununu geliştir ve bu ligin oyuncusu ol. Bu taraftar çok teknik direktör, çok futbolcu gönderdi. Antalya güzel şehirdir, kıymetini bil.

Bir de kulübün yetkililerine seslenelim, Rıza Hoca gittiğinden beri Şifo Mehmet ismini duyuyoruz. O buradan gitmeden önce ve gittikten sonra kendisiyle taraftar neler yaşamış, taraftar neler çekmiş bir araştırıp, öğrenmeniz. Eğer kendisiyle anlaşırsanız yukarıda sözünü ettiğimiz desteğin ne kadarını alırsınız, araştırın, öğrenin. Çok derinlemesine bir araştırmaya gerek de yok. Maç günü bir arkadaşımızı çevirip sorsanız tek tek anlatır. Hiç kimse o günleri unutmadı. Acımız taze.
En geç 1-2 gün içerisinde yeni bir teknik direktörle anlaşılacak ve pazartesi umuyorum ki Osmanlı maçıyla birlikte işler iyi gitmeye başlayacak.

ŞİFO İSTİFA!!

Mutlu haftalar.