Dikkat Hezimet Çıkabilir

Dikkat Hezimet Çıkabilir
11 Şubat 2015 07:00

Baştan söyleyeyim, bu hafta maçı izleyemedim. Sadece gollerin yer verildiği özeti izleyebildim. Maç hakkındaki izlenimim, yazılan yorumlardan oluştu. Anladığım kadarıyla hedefi şampiyonluk olan takımımız, iyi ya da kötü 2-0 öne geçtiği maçı neredeyse rakibine teslim ediyormuş. Öyle ya da böyle üç puanı kazandık diyebiliriz. Ancak bu durum ilerisi için sıkıntı yaratabilir.

Okuduğum yorumlardan çıkardığım sonuç şu: büyük çoğunluktaki taraftarımız skora ve gelen üç puana rağmen oynanan oyundan memnun değil. Hatta buna oynanamayan oyun desek daha doğru olabilir. Hedefi şampiyonluk olan takımımızın, rakibini daha da ısıran ve kendi istediğini sahaya yansıtan bir takım kimliğine bürünmesi hepimizin isteği olsa gerek. Ancak Hocamızın, yönetimimizin ve futbolcularımızın yaptığı açıklamalar nedense bambaşka. Neredeyse her maç iyi oyundan bahsediyorlar. En ufak puan kaybında ya da ağır mağlubiyette ise sebep ya rüzgâr oluyor ya da yağmur. Kimse demiyor ki kötü oynuyoruz. Bunu demek ayıp da değil. Kötüysek kötüyüz söyleyin. Yeter ki buna el birliği ile çözüm bulunsun.

Pollyanna felsefesiyle ya da gerçeği göz ardı ettiğimiz sürece bu kalitesiz oyun sonucunda hezimet kaçınılmaz olur. Bunun ne zaman ya da hangi maçta olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Ancak takımın verdiği alarmlar gayet net şekilde görünüyor. Buna önlemi alacak kişiler gerekli önlemleri almazsa, hem onlar için hem de bizler için yaşanacak hezimete hazırlıklı olmalıyız. Belki de bir umut olarak sağlam bir tokat kendimize gelmemizi sağlar. Yoksa kalan ümitleri de yemek tabağında kalan son lokmayı ekmekle sıyırır gibi alır götürür içimizden.

Antrenman sahasının yakın bir yerine “dikkat hezimet çıkabilir” yazarsak, belki de birilerinin dikkatini çekeriz.

Bu arada futbolun gerçek güzelliğini ortaya koyan, Şanlıurfaspor ve Antalyaspor taraftarlarının birlikteliğine yürekten teşekkür ederim. Bu güzel organizasyonda emeği geçen, binlerce kilometre yol demeden takımımızı yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımızın Antalyaspor sevgisiyle dolu yüreklerine sağlık. Şahsen Antalyaspor’un güzel geleceği için iki umudum, yüreğinde tertemiz Antalyaspor sevgisini taşıyan taraftarlarımız ve kendi gençlerine gereken değeri vermesi gereken Antalyaspor camiası…