Dernekten Kulübe Tam Destek

Antalyaspor Kulübü Derneği, cuma günü yapılan Antalyaspor A.Ş. Olağan Genel Kurulu’nda Ali Şafak Öztürk ve yönetimine tam destek verdi …

Dernekten Kulübe Tam Destek
22 Temmuz 2017 13:35

Antalyaspor Kulübü Derneği, cuma günü yapılan Antalyaspor A.Ş. Olağan Genel Kurulu’nda Ali Şafak Öztürk ve yönetimine tam destek verdi.

Antalyaspor Kulübü Derneği adına konuşan Ziya Erbaş, Antalyaspor Kulübü Derneği’nin yegane amacının amatör sporculardan sporcu yetiştirip, bu oyuncularla Antalyaspor’un adını duyurmak olduğunu söyledi.

Bugüne dek kürsüye hep Nafiz Tanır’ın çıktığını belirten Erbaş, bu yüzden hep Nafiz Tanır’ın günah keçisi ilan edildiğini, bütün kararları onun aldığına inanıldığı ve hep onun üzerine geldiklerini aktardı. 2013 yılından bugüne dek her türlü kararı dernek olarak birlikte aldıklarını da aktaran Ziya Erbaş, bazen oy birliğiyle kararlar alındığını bazen de tartışmalarla kararları aldıklarını belirtti.

Kendilerinin gerçekten iyi bir dernek olduğunu savunan Erbaş, Ali Şafak Öztürk gibi bir başkan ve yönetim kurulunu Antalyaspor’un başına getirdiklerini ve arkasında durduklarını savunurken, Gültekin Gencer göreve geldiğinde Nafiz Tanır’ın henüz Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı olmadığını aktardı.

2008-2013 yılları arasında başkanlık yapan Hasan Akıncıoğlu’nun kulüp başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra derneğin başkanlığına da aday olmayacağını açıkladığını hatırlatan Ziya Erbaş, Gültekin Gencer’in seçilmesini ve Nafiz Tanır’ın göreve getirilmesini şu sözlerle anlattı:

Sedat Peker sayesinde Süper Lig’e çıktık. Hasan Başkan temiz, güzel bir yönetim almıştı. 2013’te Gültekin Gencer ve Necati Yılmaz olmak üzere iki aday çıktı. Bu iki adaydan Gültekin Gencer’i Antalyalı olduğu ve bildiğimiz tanıdığımız biri olduğu için seçtik. Gültekin Gencer seçildikten sonra biz derneği vermeyeceğimizi kendisine aktardık. Dernek için bir yönetim kurulu oluşturduk, Nafiz Tanır’ı başkan seçtik, biz de yönetim kurulunda devam ettik. 2016’da da yeniden bir seçim yapıldı ve yine seçildik.”

Ziya Erbaş, Antalyaspor Kulübü Derneği yönetimi olarak Nafiz Tanır’a da kefil olduklarını belirterek şunları söyledi:

Öyle bir yargı var ki Nafiz Tanır, Gültekin Gencer’in yöneticisi gibi algılanıyor. Şuna emin olun Antalyaspor Kulübü Derneği ne bugünkü yönetimin ne de eski yönetimin mali işlerine, hesaplarına karışamaz. Dernek sadece başkan seçiminde önemlidir. Bu kulübü kimseye vermeyiz. Burası Antalyalılarındır. Kimse bizim babamızın oğlu değildir. İnsanlar unutuyor, Gencer’in karşısına 18 yaşında çocuk çıktı başkan yapalım diye. Ertesi gün 500 bin ödeme var, ne başkanlığı? Ali Şafak başkan koltuğa oturmadan vergi borcu vardı, o verdi de vergi borcu ödendi.  Nafiz Tanır yaptıysa biz de yaptık, arkasındayız. Ben senedi, sepeti bilmem. Kendi namusumu bilirim, başka hiçbir şeyi bilmem.

Ali Yılmaz’a vekil olarak kongreye gelen isme de seslenen Ziya Erbaş, sözlerini şöyle noktaladı:

Ali Abi ile Nafiz Tanır can ciğer arkadaştı. Bizi sevmezlerdi ama şimdi birbirleriyle olacak şey değil. Kimse buradan nemalanmaz hiçbirimizin ihtiyacı yok, hiç merak etmeyin. Ayrıca 2015’te Ali Yılmaz, Gültekin Gencer’in fişini çekeceğini belirtti. Biz de kendisine ‘Başkanım çok kolay, sen Vakıf olarak Antalyaspor A.Ş’nin başına geç, yönetim kurulu da biz olalım. Gültekin’i devirelim’ dedik. Bir daha da toplanamadık. Bunu da buradan öğrenmiş olun.

 

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=SxLbsIz5xuY” height=”500″ autoplay=”no”]