Çalımbay: “Defansta Sıkıntımız Var”

Rıza Çalımbay, düzenlediği haftalık basın toplantısında Rizespor maçı öncesinde defansta yaşanan probleme dikkat çekti …

Çalımbay: “Defansta Sıkıntımız Var”
9 Mart 2017 15:36

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, düzenlediği haftalık basın toplantısında Rizespor maçı öncesinde defansta yaşanan probleme dikkat çekti.

Rıza Çalımbay, Antalyaspor’da göreve başladığından bu yana sakat ve cezalılar bakımından en sıkıntılı haftayı yaşadığını belirtti. Sakıb’ın cezalı olması, Yekta, Diego’nun sakatlığı, El Kabir’in ve Motta’nın durumunun belirsizliğinin kendisini endişelendirdiğini belirten Çalımbay, Rizespor maçında bambaşka bir defans kurgusuyla sahaya çıkacaklarını söyledi.

Rizespor maçının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Çalımbay, şunları söyledi:

Çaykur Rizespor maçı rakibimiz için çok çok önemli.  Bizim açımızdan da çok çok önemli bir maç. Bizim bu maçtan mutlaka çok iyi bir sonuçla ayrılmamız gerekiyor.  Bunun için de gerekirse her şeyi yapacağız. Çünkü bir an önce çıkışa geçmemiz gerek. Zor bir maç olacağının farkındayız. Arkadaşlarıma da söyledim. Kendini hazır hissetmeyen, en küçük bir şeyi olan gelmesin dedim. Çünkü bu maçı kaybetmek istemiyorum ben. Bu maçı iyi bir şekilde bitirip geri dönmek istiyoruz. Ondan sonra oynayacağımız Beşiktaş maçı ve ondan sonraki ara bizim için çok önemli. Sahada gereken ne varsa hepsini yapacağız.

Sakıb’ın Galatasaray maçında gördüğü sarı karta da değinen Çalımbay, Sakıb’ın çok basit bir sarı kart gördüğünü dile getirdi. Sol bekte bir ismin cezalı, diğer ismin de ailevi nedenlerinden dolayı bu sene fayda gösteremeyeceğini söyleyen Çalımbay, bu durumun telafisini yaparak istedikleri şekilde olmasa da en iyi şekilde bir defans kurgusu çıkarmaya çalışacaklarını ekledi.