Daha İyiye

Gösterilen mücadele ilerisi için bu takımın daha iyi olabileceğini gösteriyor…

Daha İyiye
20 Şubat 2019 08:23

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasının kapanış müsabakasında evimizde Başakşehir’e karşı almış olduğumuz yenilgi hepimizi üzse de, karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan’ın performansı, verdiği kararlar ve çalmadığı düdükler spor kamuoyunun gündemini oluşturuyor. Tartışmaya bile açık olmayan hakem hatalarının yapıldığı müsabakanın pozisyon detaylarını ben burada gündeme getirmek istemiyorum.

Başakşehir tartışmasız bu sezon ligin en iyi futbol oynayan takımı olarak öne çıkıyor. Bırakın ilk 11’de yer alan oyuncuların kalitesini, yedek kulübesinin zenginliği bile bu ligde iş yapabilecek düzeyde. Öyle ki devre arasında Rusya’nın Rubin Kazan takımından transfer ettikleri ve bizim müsabakada sakat olan Fransız Clichy’nin yerine ilk kez forma giyen sol bek Fedor Kudryashov bile maçın ilk dakikalarında kritik bir hata yapıp koşarken yere düşüp çok önemli bir pozisyona sebebiyet verirken kısa bir süre sonra o pozisyonun etkisinde kalmayıp hücuma çıkıp gol atabilecek düzeyde futbol kapasitesine sahip.

Medipol Başakşehir, topa hakim olduğunda müthiş bir pas trafiği ile oyunu kontrol eden, topu ani bir şekilde bir kanattan ters kanada oynayıp oyunun yönünü değiştirebilen bir takım olmakla birlikte, oyun içerisinde kaliteli ayaklara sahip olmakla beraber stres telaş yapmadan gol arayan ve bulan, bulduğu skoru da korumasını sağlayan bir takım. Bunu stadyumda çıplak gözle daha iyi gördük.

Antalyaspor olarak biz onlara göre daha yolun başındayız.

Son haftalarda hücumu düşünen bir anlayışa sahip olsak da Başakşehir maçında çok basit pas hataları, topu ceza sahası içine bir türlü ulaştıramama ve hatta korner kullanma konusunda bile ciddi sıkıntılar yaşadık. Baskılı oynasak da pozisyona giremedik ve hatta kalemizde çok ciddi bariz pozisyonlar da verdik.
Oynadığımız futbol galibiyet için kesinlikle yeterli değildi fakat oyuncuların hatalarına rağmen göstermiş oldukları mücadele ve maçı hakeme rağmen kovalaması alkışı hak etti.

Gösterilen mücadele ilerisi için bu takımın daha iyi olabileceğini gösteriyor. İyi futbol elbette 3 puanın garantisi değil fakat gösterilen mücadele ile birlikte sahaya da iyi futbol ortaya konulması durumunda karşımızda duracak hakem bile olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca Göztepe – Eskişehirspor müsabakasında ciddi derecede hasar gören ve bu zamana kadar eleştiri konusu olan stat zemininin nihayet Premier Lig seviyesine gelmesi ve eski tarla görüntüsünden uzak, pürüzsüz ve yemyeşil olmasında emeği geçen başta yönetim kurulu olmak üzere emek harcayan herkese en başta bir futbolsever olarak ayrıca teşekkür ediyorum.