Çalımbay’dan Boffin ve Emre Mor Açıklaması

Çalımbay’dan Boffin ve Emre Mor Açıklaması
20 Haziran 2017 17:02

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor’da katıldığı programda kırmızı beyazlı ekibimizin transfer çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Emre Mor transferiyle çok uğraştıklarını belirten Çalımbay, “Ama ne yazık ki istediğim ortam ve şartlar olmadı. Her türlü problemler oluştu ve bu sebeple üstünde fazla durmadık. Transfer döneminde 3-4 kaliteli isim alıp, 2-3 tane de genç, geleceğe yönelik futbolcu almayı planlıyoruz ve bu transferlerden sonra transfer sezonunu kapatacağız” diye konuştu.

Eskişehirspor’da forma giyen Boffin’in gündemlerinde olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, “Bundesliga’da Hamburg’un kalecisi Rene Adler var ama bu oyuncunun da çok talibi var. Teklif sunduk bekliyoruz. Bu 2 ismin dışında bir oyuncu daha var. Basında da bu tür haberler çıkıyor ama biraz öncede söylediğim gibi net bir şekilde görüşülmedi. Bugünden itibaren görüşülecek ve 1 hafta içerisinde de çözüme kavuşacak” dedi.

Kaleci bölgesi için arayışlarının devam ettiğini aktaran Çalımbay, “Kimseyle anlaşamadık ama birkaç tane kaleci ile görüşmelerimiz sürüyor. Yönetim ile beraber 1 hafta içinde bu transfer hakkında karar vereceğiz. Kaleci transferimiz büyük ihtimalle yabancı olacak. Iker Casillas’ görüştüğümüz oyuncular arasında yok. Casillas ile ilgili bir görüşmemiz kesinlikle olmadı” şeklinde konuştu.

Şu anda transfer için Antalya’da çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen tecrübeli teknik adam, “Jeremy Menez bugün gelecek. Veli Kavlak ile ilgili bir girişimimiz yok. Biz o bölgeye bir transfer düşünmüyoruz. O bölge oldukça yoğun. O bölgeyi biraz boşaltabilirsek bir oyuncu alabilir. Bu sebeple böyle bir girişimimiz yok. Sadece Veli ile değil herhangi bir oyuncu ile görüşmedik orta saha bölgesi için” ifadelerini kullandı.

Jose Sosa’nın ilgilendikleri bir futbolcu olduğunu açıklayan Rıza Çalımbay, “Kendisiyle çok ilgilendik. Şuan beklemedeyiz. Kolay bir süreç değil bu transferin süreci. Bizim transfere ihtiyacımız olan yerler var. Orayı doldurmaya çalışıyoruz. Sosa’yı transfer etmek de kolay bir iş değil. Sosa Milan’ın oyuncusu. Bu sebeple almak çok zor. Bunu kulüptekiler de biliyor ama bakacağız” dedi.

Savunma bölgesine genç bir transfer yapmayı düşündüklerini belirten Çalımbay, “Çünkü bizim o bölgede oynayan oyuncularımız var. Takımdaki gibi oyuncular alırsak Hakan Balta gibi, o zaman o bölgede çok kalabalık oluşuyor. Dengeleri ve takımı kurmak bozmamaya çalışıyoruz. Hem maddi açıdan hem de kadro açısından dikkatli bir şekilde gidiyoruz. Sakıb Aytaç ile ilgili bir transfer durumu yok. Zaten bizim Sakıb’ı öyle verme şansımız yok. Elimizde başka sol bek bulunmuyor” şeklinde konuştu.