Çalımbay ve Gürhan Güneyli

Bence bu başarıdaki en önemli etkenlerden birisi de 1981 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Gürhan Güneyli’dir …

Çalımbay ve Gürhan Güneyli
31 Mayıs 2017 08:27

Lig beşinciliğimiz garanti… Artık sadece Avrupa kupası iddiamız için Başakşehir-Konyaspor maçının  sonucunu beklemekteyiz. Dile kolay… İlk haftalardaki sonuçlara göre “Ligde kalalım yeter” diyorduk, şimdi Avrupa Kupasına gitme heyecanı sardı. Bu başarının en büyük mimarlarından birisi Rıza Çalımbay Hocamızdır. Karabükspor maçı sonrası yazımı hatırlarsanız, bizi bu kaostan çıkaracak hocanın Rıza Çalımbay Hoca olduğunu yazmıştım. Yanılmamışım.

Bence bu başarıdaki en önemli etkenlerden birisi de 1981 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Gürhan Güneyli’dir. Diyeceksiniz neden Gürhan Güneyli… Rıza Hoca kadar katkı mı koydu? Belki Rıza Hocamız kadar koymadı ama içerideki Rizespor maçından sonra futbolcu kardeşlerimize yaptığı konuşma bir dönüm noktası idi, bir milat idi. Akabinde Beşiktaş deplasmanından sonraki hafta oynayacağımız, kader maçı olarak gördüğümüz  Kayserispor haftası şehri ayaklandırması ve yoğun çabası sayesinde Kayserispor deplasmanına pazartesi iş günü olmasına rağmen 850-900 Antalyaspor sevdalısının arma peşinde olması bence takdire şayan bir hareket… Bu başarıdaki katkısı küçümsenmez. Bence sizler bu şehrin iki dinamiği oldunuz. Önümüzdeki sene bu takımın katkılarınız ile daha ileriye gideceğinden şüphem yok.

Benim de en büyük isteğim Gürhan Güneyli Başkanın 07 Gençlik Futbol takımı kurma hayalinin gerçekleşmesidir. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını, spor yapmasını isteyen Gürhan Güneyli’nin bu hayalinin gerçekleşmesi için sinyallerini, sene başı düzenlemiş olduğu 07 Gençlik Futbol Turnuvası ile verdi esasında. Tek isteği çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması, spora yönelmesi olan Başkan, inşallah bu hayalini gerçekleştirirsin.

Gelecek haftaki yazımı Avrupa Kupasına gitsek de gidemesek de Başkanımız Ali Şafak Öztürk’e ayırmak istiyorum. O bence çok şeyler hak ediyor ama bizler sadece bir teşekkür edebiliriz kendi çapımızda.

Gelecek haftaki yazımda Avrupa Kupasına katılmış olmak dileğiyle… Mutlu ve Avrupa’nın geldiği bir hafta dilerim.