Büyük Antalyaspor Derneği’nden TFF’ye Fikstür Eleştirisi

Büyük Antalyaspor Derneği, TFF’nin açıkladığı 27.- 31. hafta fikstürlerinin ardından bir basın açıklaması yaparak, Antalyaspor ve Alanyaspor’un fikstür programını eleştirdi…

Büyük Antalyaspor Derneği’nden TFF’ye Fikstür Eleştirisi
21 Mart 2018 17:09

Büyük Antalyaspor Derneği, TFF’nin açıkladığı 27.- 31. hafta fikstürlerinin ardından bir basın açıklaması yaparak, Antalyaspor ve Alanyaspor’un fikstür programını eleştirdi.

TFF’nin  açıkladığı fikstürün ardından dernek olarak kendilerinde Antalyaspor ve Alanyaspor’un Süper Lig’de istenmediği kanısın oluştuğunun altını çizen Büyük Antalyaspor Derneği yönetimi; bu beş haftalık fikstürde Antalyaspor’un maçların üçünü cumartesi, birini pazar, birini pazartesi oynayacağını, Alanyaspor’un ise dört maçını cumartesi, bir maçını pazar günü oynayacağını belirtti.

Antalyaspor’un iç sahadaki üç maçının cumartesi günü oynanacak olmasının şehirdeki seyirci potansiyelini hafife almanın bir göstergesi olduğunun altını çizen Büyük Antalyaspor Derneği, taraftarların iş saatine denk gelen maç fikstürüne ayak uydurmasının zor olacağını kaydetti.

Açıklamada ayrıca ligde kalma yarışında diğer rakiplerine nazaran Antalyaspor’un sezon başından bu yana mağdur edildiğine de dikkat çekilirken, Konyaspor’un beş maçının dördünün pazar olması ve bilhassa ligin ikinci yarısındaki maçların ekseriyetle pazar gününe denk gelmesinin düşündürücü olduğu vurgulandı.

Büyük Antalyaspor Derneği yönetimi, TFF’ye bu konuda şapkasını önlerine alıp düşünmeleri çağrısında bulundu.

Büyük Antalyaspor Derneği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Türkiye Futbol Federasyonunun 27-31. hafta Süper lig Fikstürünü açıklaması ile Antalyasporumuzun ve şehrimizin diğer takımı  Alanyasporun fikstürünü görmüş bulunmaktayız. Bu fikstür ile her iki takımımızda bu ligde istenmediği kanısı tarafımızda oluşmuştur.

Antalyasporumuz ; oynayacak olduğu beş maçın üçünü cumartesi, birini pazartesi, birini ise pazar oynayacaktır.

Aynı şekilde şehrimizin diğer takımı Alanyaspor ise oynayacak olduğu 5 maçın dördünü Cumartesi sadece birini Pazar oynayarak adeta cezalandırılmaktadır.

Özellikle Antalyasporumuzun iç sahadaki üç maçının sadece birini pazar oynaması Türkiyenin en büyük şehirlerinden biri olan Antalyamızdaki seyirci potansiyelini hafife almaktır.  Taraftarımızın iş saatine gelen maç fikstürüne ayak uydurması zordur.

Ligde kalma yarışındaki diğer rakiplerin maç fikstürlerine nazaran gün ve saat olarak Antalyasporumuz sezon başından bu yana mağdur edilmektedir. Konyasporun oynayacak olduğu beş maçın dördünün pazar olması ve ikinci yarı iç sahadaki maçlarının ekseriyetle pazar gününe rastgelmesi düşündürücüdür.

Yayıncı kuruluşun elinde oyuncak olmuş Tff yetkillilerini şapkalarını önüne alıp düşünmeye davet ediyoruz. 

Büyük Antalyaspor Derneği Asbaşkanı

Ercan GÖKSEL