Bursaspor Maçına PFDK’dan Ceza Geldi

Salı günü PFDK’ya sevk edilen Antalyaspor’un cezası belli oldu…

Bursaspor Maçına PFDK’dan Ceza Geldi
8 Mart 2018 16:58

Profesyonel Disiplin Kurulu, bugün öğleden sonra toplandı. Yapılan toplantıda salı günü PFDK’ya sevk edilen Antalyaspor’un da durumu belli oldu.

Antalyaspor, Sivasspor mücadelesinin ardından “çirkin ve kötü tezahürat” sebebiyle PFDK’ya sevk edilmişti. Yapılan açıklamaya göre Sivasspor mücadelesinde Kuzey Kale Arkası Alt C Blok’ta bulunan taraftarlara bir maç kart blokesi geldi. Bu karara göre iç sahada oynanacak ilk maç olan Bursaspor mücadelesinde bu blokta bulunan taraftarlar, Antalya Stadyumu’ndaki yerlerini alamayacaklar.

PFDK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

ANTALYASPOR A.Ş.’nin, 04.03.2018 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş. – DEMİR GRUP SİVASSPOR Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY KALE ARKASI ALT C bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine Karar Verilmiştir.