Bülent Korkmaz İlk Yarıyı Değerlendirdi

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında sezonun ilk yarısını değerlendirdi.

Bülent Korkmaz İlk Yarıyı Değerlendirdi
25 Aralık 2018 15:24

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında sezonun ilk yarısını değerlendirdi.

Haziran ayında Antalya’ya geldiğinde devraldığı takımı analiz ederek ve oyuncu takipleri yaparak  nasıl bir yol haritası çizmeleri gerektiğini planladıklarını söyleyen Bülent Korkmaz, “Erzurum ve Hollanda’da hem madden hem manen zor günler geçirdik ama verimli bir kamp dönemi geçirdik. Bugünleri belirleyen o günlerdi diyebilirim. Maçlar başladığımızda kafamızda bir oyun şablonu vardı. Bazı oyuncuları sezon başlarken oynatmadık. Buna Chico örneğini verebilirim. Ama sonraki haftalarda Chico orta sahada doğru pozisyon olarak çok işimize yaradı. Geldiğimizde konuştuğumuz ve işin ciddiyetini anlayıp son dört haftadır oynayan bir Salih var. Zeki de aynı şekilde. Oyuncuların performansları takımdaki oyun planı şablonunu oluşturuyor.” dedi.

İlk yarı için hedeflenen puanın üzerinde olduklarını kaydeden Korkmaz, “Sezonun geneli düşünüldüğünde, hedeflediğimiz puanın üzerindeyiz. Bu sene lig enteresan geçmeye başladı. Yukarı ve alt taraf çok sıkıştı. Topladığımız puan memnun edici fakat yeterli değil. İkinci yarı fikstür ve saha avantajımızı kullanacağız. Ayrıca takım ve oyuncu performansı olarak hemen hemen her oyuncudan yararlandık. Doukara sakatlandığında Mevlüt çok faydalı oldu, sonrasında sakatlandı. Mevlüt sakatlandı, Doukara oynadı. Savunmada Bahadır ile başladık, Celustka ve Diego göbekte oynarken, Cissokho’nun performansı bir ara düştü, Celustka’yı oraya aldık ve Salih’i oynattık. Puzzle birbirini tamamladı. Türkiye’de ben böyle bir takımla çalışmadım. Karakter olarak birbirini seven ve birbirlerine saygı gösteren bir oyuncu grubu var.” ifadelerini kullandı.

Ligde ilk altı hafta istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyleyen Bülent Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:

İnişli çıkışlı grafik çizen oyuncularımız oldu. Ama oyuna giren her oyuncunun 27 puana katkısı var. Maçta teknik direktörüz, genel anlamda onların abisiyiz. Sonuca göre karakter belirlemiyoruz. En önemlisi, oyuncuların birbirlerine bağlılığı. Oyuncular bir karar veriyorsa, bu karara hepsinin uyması çok daha önemli. 28 farklı karakterde oyuncu var. Herkesin fikri ve bakış açısı var. Ama aynı düşüncede buluşmaları önemli. Sezonun ikinci yarısı daha zorlu geçecek. Lig, ikinci yarıda başlayacak. Transfer kararını henüz vermedik. Altyapıya özellikle yatırım yapmak gerekir. Bunu da bu sezon yaptık. Hem kupada hem ligde oyuncuları oynattık. Üç sene sonra bu takımda üç tane Antalyaspor altyapısından ilk 11’de oynayan futbolcu olacak. Yavaş yavaş o işler oluşuyor. Altyapıda Sedat Karabük’ün planlamasıyla planlarımız paralel gidiyor.

Zaman zaman istenilen sonuçları alamadıklarını fakat bunun futbolun doğasında olduğunu belirten Bülent Korkmaz, “Beni en çok üzen Akhisar maçıydı. Çok iyi oynamamıza ve oyuna hükmetmemize rağmen iki pozisyon verdik, ikisi de gol oldu. maçı kaybettik. Galatasaray maçında VAR sistemine takılarak maçı kaybettik. Bir puan sizi üç basamak yukarı ya da aşağıya taşır. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü stadı bu kadar dolduran taraftarımıza teşekkür ediyorum. Sezonun ikinci yarısında da destekleri katlanarak devam eder diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.