Özel: “Binlerce Çocuk Deniz Görmemiş”

Alp Özel, Antalyaspor’un kuruluş taşlarından birinin de yüzme olduğunu ve 640 kilometre sahile sahip kentte binlerce çocuğun denizi hiç görmediğini belirtti …

Özel: “Binlerce Çocuk Deniz Görmemiş”
8 Haziran 2016 15:09

Antalyaspor Yüzme ve Sutopu Şube Sorumlusu Alp Özel, Antalyaspor’un kuruluş taşlarından birinin de yüzme olduğunu ve 640 kilometre sahile sahip kentte binlerce çocuğun denizi hiç görmediğini belirtti.

Antalya Ajans’ın haberine göre Antalya’da 7-13 yaş arasında 4000 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen ankette yüzde yetmişinin yüzme bilmediği, yüzme bilmeyenlerin ise yüzde doksan dokuzunun denize gitse de giremediği ortaya çıktı.

Altı yıl önce Facebook aracılığıyla toplanan Antalyaspor Sutopu Takımı sporcuları, Antalya’da büyük eksiklik olarak gördükleri yüzme havuzu yapımına dikkati çekmek amacıyla sutopu takımını yeniden kurdu ve 45’in üzerindeki yaş ortalamasına rağmen üst üste üç şampiyonlukla birinci lige yükselip, Avrupa’da da ikincilik başarısı elde etti. Sutopu takımının havuz mücadelesi, Kepez Belediyesi’nin Varsak’taki yüzme havuzunun ardından,Muratpaşa Belediyesi’nin de tamamlanan projesiyle başarıyla sonuçlandı.

Antalyaspor Sutopu takımı oyuncuları, tüm gençlere burada yüzme öğretmek için Muratpaşa Belediyesi’nin “Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın” projesinde geçen yıldan itibaren gönüllü yer almaya başladı. Temel eğitimin ardından çocuklara ileri seviyede yüzme öğrenmeleri için çalışmalarını yürüten takım, kentin eğitim seviyesi ve gelişmişlik düzeyi en yüksek bölgesi Lara’da dört bin çocuğun katıldığı bir anket gerçekleştirdi.

Ankete ilişkin bilgi veren Antalyaspor Yüzme ve Sutopu Şube Sorumlusu Alp Özel, Antalyaspor’un kuruluş taşlarından birinin de yüzme olduğunu ve 640 km sahile sahip kentte binlerce çocuğun denizi hiç görmediğini belirtti. Geçen yıl 1700’e yakın çocuğun yüzme öğrendiğini aktaran Alp Özel, Antalyaspor olarak bu yıl yaz kurslarıyla birlikte 1100’e yakın çocuğa kurs vereceklerini, bunlar arasından da 60 sporcu seçileceğini açıkladı. Bu kapsamda yapılan ankette çarpıcı sonuçlara ulaştıklarını söylen Özel, “640 kilometre sahile sahip Antalya’daki çocuklarımızın tamamı yüzmeyi öğrensin, bilsin istiyoruz. Denizi kullanmaları, denizi sevmeleri ve korumalarını istiyoruz” dedi.