Voleybol Takımından İlk Yılında Müthiş Başarı

Antalyaspor Voleybol Takımı kuruluşunun ilk yılında olmasına rağmen gösterdiği büyük başarı ile adından söz ettirdi.

Voleybol Takımından İlk Yılında Müthiş Başarı
22 Mart 2019 14:19

Bir yıl gibi kısa bir süre önce açılan ve 18 yaş ortalamasına sahip olan, tamamı Antalya’da doğup büyüyen, Antalya’nın kızlarından oluşan Antalyaspor Voleybol Takımı, TVF Bayanlar 2. Ligi 2018-2019 sezonunu tüm voleybol otoritelerinin takdirini kazanarak noktaladı.

Sezona TVF Bayanlar 2. Lig 3. Grup’ta başlayan Filenin Akrepleri, normal lig etabında 20 maçtan 17’sini kazanarak adını Yarı Final grubuna yazdırdı. Yarı final grubunda üç maçtan ikisini kazanarak adını Final Grubu’na yazdıran kırmızı-beyazlılar, Mersin’de düzenlenen finallerde puan bile alması beklenmezken 3 maçın 2’sini 3-2 kaybederek son güne dek 1. Lig iddiasını sürdürdü. Filenin Akrepleri, ilk ikiye kalmayı başaramazken 1. Lig’e yükselen takımlar Merinos ve Kuzeyboru oldu.

Antalyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Voleybol Şube Sorumlusu Alp Özel, şirket ve belediye takımları arasında tek kulüp takımı olduklarını söylerken, “Karakteri, ruhu olan bir takım kurmak istedik. Antalya’nın kızları oynasın, şehrimizde voleybol oynayan bütün kızlara bir rol model olsun, gelecekte oynamak istedikleri takım Antalyaspor olsun istedik. Sporcularımız kendilerinden daha yüksek bütçeli takımlar ve daha tecrübeli oyuncular karşısında son ana dek vermiş olduğu mücadeleyle taraflı tarafsız tüm voleybol camiasının takdirini kazandı. Bize ‘Bu başarı bir yılda nasıl oldu’ diye sordular, biz de ‘Biz Antalyasporuz’ dedik” diye konuştu.

Voleybol Takımı Antrenörü Gökhan Egeli ise final grubuna kadar yükselmenin tesadüf olmadığını belirterek, “Tecrübe eksikliğimiz vardı, onu da bu turnuvada tamamladık. Önümüzdeki sezon için yine aynı şekilde yapılanarak, gençlere şans vererek sağlam temeller üzerinde hedefimize ulaşacağız. Maçlarımızda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen taraftarımıza, voleybol camiasına ve voleybolseverlere sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.