Triatlon Takımı SDÜ’nün Konuğu Oldu

Antalyaspor Triatlon Takımı, “Demire Kanser İşlemez” konferansına katıldı …

Triatlon Takımı SDÜ’nün Konuğu Oldu
30 Mart 2017 19:53

Antalyaspor Triatlon Takımı, Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen “Demire Kanser İşlemez” konferansına katılarak triatlon hakkında bilgi verdi.

Yiğit Üfler, Oğuz Bodur, Soner Oralkasım ve Mert Şişman’dan oluşan triatlon takımı, Gölcük Tabiat Parkı’nda öğrencilerle idman yaptı ve göl çevresindeki 6 kilometrelik parkurda koştu. Koşudan sonra Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün mezunları Çiğden Bahar, Özge Aytekin ve Özlem Cartıllı tarafından sporculara kuru iğneleme tedavisi uygulandı. Gölcük Tabiat Parkı’ndaki uygulamadan sonra triatlon sporcuları ‘Demire Kanser İşlemez’ konulu konferansa katıldı.

Konferansa verilen ‘Demire Kanser İşlemez’ isminin gerçek hikayesini yaşayan sporcu Mert Şişman, omurilik kanserine yakalanmasına rağmen triatlondan vazgeçmediğini, hayata ve spora tutunarak kansere karşı mücadeleyi kazandığını izleyicilere aktardı.

Takım kaptanı Yiğit Üfler öğrencilere triatlon sporu ve kategorileri hakkında bilgi verirken, Gıda mühendisi olan sporculardan Oğuz Bodur da sporcu beslenmesi konusunda bilgiler verdi. Sporculardan Soner Oralkasım ise triatlon sporcularının uygulaması gereken antrenman programı hakkında bilgi verdi.

Triatlon takımı, son olarak konferansa katılan tüm öğrencilerle özçekim yaptı.