Mert Şişman: “Amacım Motivasyon Kaynağı Olabilmek”

Antalyaspor Triatlon takımı sporcusu Mert Şişman, triatlon sporunun hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı …

Mert Şişman: “Amacım Motivasyon Kaynağı Olabilmek”
19 Mart 2017 11:11

Antalyaspor Triatlon takımının sporcusu Mert Şişman, Akşam Gazetesi’ne verdiği röportajda hastalığın üçüncü evresinde öğrendiği omurilik kanserini yenmek için çıktığı yolda triatlon sporunun hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı.

Mert Şişman, boyun fıtığı teşhisiyle aylarca fizik tedavi gördü. Başka bir doktora daha görünen Şişman’ın omurilik kanseri olduğu ortaya çıktı ve hastalığın üçüncü evrede olduğu ortaya çıktı. Doktorların tedavi başarılı olmazsa bir yıl içinde kötü sona hazırlık yapmasını istediği Mert Şişman, vakit kaybetmeden kemoterapi ve radyoterapi sürecine başladı. Hastane odasında izlediği “Iron Man” yarışının tanıtımıyla hayatı değişen Şişman, yarışmayı araştırınca triatlon sporu ile tanıştı ve o yakınlarda Antalya’da olan yarışı takip etti. O yarıştan sonra Göksen Çınar’a ulaşan Şişman, bir yandan tedavi sürecini sürdürürken bir yandan da triatlon antrenmanlarına başladı.

Hastalığa yakalanmadan önce sporla alakası olmadığını, sıradan bir hayat yaşayarak karamsar olduğunu ve her şeyi kendine dert ettiğini belirten Mert Şişman, önceleri işe gitmek için sabah dokuzda kalkmanın zor geldiğini fakat artık kendi isteğiyle 5.30’da kalkıp antrenman yaptığını belirtti.

Yüzme havuzundaki ilk deneyiminde 50 metrelik olimpik havuzun 20 metresinde zor yüzdüğünü belirten Mert Şişman, kendisini havuzdan apar topar çıkardıklarını ve o an bunu başaramayacağını düşündüğünü aktardı. Fakat ilk tedavisinin ardından pes etmeyen Mert Şişman, antrenmanlarını sürdürdü ve ilk yarış için onay aldı. Diğer yarışlara katılmayı da isteyen sporcu, hastalığı tekrar nüksedince hiçbirine katılamadı.

Dördüncü kez hastalığı atlatan ve şimdi bir antrenmanda 3-4  bin metre yüzdüğünü aktaran Mert Şişman, yegane amacının kendisiyle aynı durumda olan insanlara motivasyon kaynağı olabilmek ve bir kişinin dahi vazgeçmemesini sağlamak olduğunun altını çizdi.

Haberin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.