Ligin En Yaşlı Golcüsü Oldu

Antalyaspor’un bu sezon kalesini koruyan Nevzat Hocaoğlu, Merzifon Belediyespor maçında attığı beraberlik golüyle “Ligin en yaşlı gol atan oyuncusu” ünvanını aldı …

Ligin En Yaşlı Golcüsü Oldu
21 Mart 2016 13:22

Antalyaspor’un bu sezon kalesini koruyan 47 yaşındaki Nevzat Hocaoğlu, Merzifon Belediyespor maçında attığı beraberlik golüyle “Ligin en yaşlı gol atan oyuncusu” ünvanını aldı.

47 yaşındaki deneyimli kaleci, Antalyaspor’un Merizofn Belediyespor maçında son saniyelerle attığı golle hem takımını yenilgiden kurtardı hem de kariyerinin 100. golünü kaydederek “Ligin en yaşlı gol atan oyuncusu” ünvanının da sahibi oldu.

Nevzat Hocaoğlu, yaptığı açıklamada hem takımda oyuncu olduğunu hem de kaleci antrenörlüğü yaptığını belirterek, Antalyaspor’a bu şekilde katkı sağladığını söyledi. Erkekler Hentbol Süper Lig’de en yaşlı oyuncu konumunda olduğunu belirten Hocaoğlu, bu yönüyle de gurur duyduğunu dile getirdi.

Hocaoğlu, Merzifon Belediyespor maçında attığı sayıyla ilgili “Son hücum bizdeydi. Avantajımızı kullanmak için takım olarak sahaya yayılmak istedik. Hocamızın inisiyatifiyle yedinci oyuncu olarak sahaya girdim. Son saniyelerde yakaladığımız pozisyonu deperlendirdim ve gol attım. Son saniye golüyle maçı berabere tamamladık ve takımıma bir puan kazandırdım.” dedi.

Yaşı gereği bundan sonraki sezonlarda Süper Lig’de oynamasının çok zor olduğunu da belirten Hocaoğlu, takım arkadaşlarının da kendisine çalışmaya devam etmesi yönünde telkinlerde bulunduğunu söyledi. Hocaoğlu, “Hem antrenman yapıyor hem de kalecilerle birlikte oyuna dahil oluyorum. Formumu bu şekilde koruyorum. Bu sezon 2-3 maçta son dakikalarda takımda yerimi aldım. Bundan sonraki sezonlarda Süper Lig’de oynamam artık çok zor. Bir yerde artık ‘dur’ demem gerekli.” şeklinde açıklamada bulundu.

1969 doğumlu olan ve Antalyaspor’da iki yıldır hem kaleci hem de kaleci antrenörü olarak görev alan Hocaoğlu, 17 yaşından beri hentbol kaleciliği yapıyor. 242 kez Milli Takım forması giyen Hocaoğlu’nun kariyerinde Üniversiteler Dünya İkinciliği, Balkan Şampiyonluğu, 9 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 5 Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası gibi başarılar da bulunuyor.