Okan Halay: “Nilüfer Bld Galibiyeti Bizi Şaşırtmadı”

Okan Halay: “Nilüfer Bld Galibiyeti Bizi Şaşırtmadı”
16 Aralık 2014 17:00

Erkekler Hentbol Süper Ligi’nde 12. Hafta maçında Nilüfer Belediyesi’ni sahasında 24-22 yenen Antalyaspor Hentbol takımında Baş antrenör Okan Halay yaptığı maç değerlendirmesinde galibiyetin kendisi açısından şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Nilüfer Belediyesi maçında kazandığımız iki puan bize sıralama ve  kendimize güven açısından çok önemli bir değer kattığını ifade eden Halay, “Göreve başladığım dönemden beri herkese söylediğim şey, bütün maçlarda alacağımız menfi ya da müspet sonuçlara herkesin hazırlıklı olmasıydı. Aldığımız bu galibiyetle ne göklere çıkalım ne de aldığımız bir yenilgi ile kendimizi  diplerde görelim. Çok önemli hücum  silahlarına sahip bir takıma karşı özellikle ikinci yarıda yaptığımız savunma ve kalecimiz Enis’in oyundan düştüğümüz zamanlarda katkısı ile maçı lehimize çevirmeyi bildik” dedi.
İlk yarıyı 6 sayı geride kapattıklarını hatırlatan Halay, “Maçın başında takım olarak gücümüzü ve kararlılığımızı rakibimize kabul ettirmemiz gerekiyordu. Bu anlayışla maça daha dengeli başladık. İlk yarının 20 dakikasına kadar dengeli giden oyunda bir anda kaçırdığımız 7m atışları ve düz dalma pozisyonlarını gole çevirememiz ilk yarıyı 6 sayı geride kapatmamıza neden oldu. İkinci yarının ilk on dakikasında  maçın nasıl sonlanacağının bilincinde hareket ederek iyi bir geri dönüş serisi yakaladık. Bu geri dönüş  takıma çok iyi bir ivme kazandırdı. Yakaladığımız bu ivmeyi maçın sonuna kadar götürebilmek gerçekten çok önemliydi. Maçta yeterince kollektif oyun anlayışı sergileyememize rağmen kollektif ruh ve savunmadaki konsantrasyon bütünlüğü bize galibiyeti getirdi” dedi.
Sezonun ilk devresinde inişli çıkışlı bir performans gösterdiklerini dile getiren Halay, “Çok gel gitli sonuçların içinde olmamız gerekiyor. Bu sonuçları tayin edenlerde sporculardır. Sporcuların anlık ve haftalık performansları belirleyici unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Ligde devamlılık esastır. Ancak bu devamlılığı sürekli kılabilmek için mental anlamda çok güçlü olmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Bu mentalitemizi kaslarımızla ve oyun anlayışımızla pekiştirdiğimizde daha iyi yerlere gelmemek için hiçbir neden olmadığını düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.