Vekiloğlu: “Maç Kaybetmeye Tahammülümüz Yok”

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, Bahçeşehir Koleji maçı öncesinde açıklamalarda bulundu…

Vekiloğlu: “Maç Kaybetmeye Tahammülümüz Yok”
9 Mart 2018 18:22

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, Türkiye Basketbol Ligi 26. haftasında karşılaşacakları Bahçeşehir Koleji maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Samsun maçından galibiyetle ayrılmalarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Arda Vekiloğlu, yerini korumak ve daha yukarı çıkmak için özellikle ligde alt sırada olan takımlara karşı kaybetmemek gerektiğini vurguladı.

Teorik olarak çekiştikleri pozisyondaki takımların çoğunun bu maçları kazandıklarını düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Vekiloğlu, “Bu nedenle bizim de bu maçı kayıpsız atlatmamız lazımdı. Üçüncü periyotta 12 sayı geri düşmemize rağmen yine o kazanan takım ruhunu ortaya çıkararak kazandığımız bir maç oldu. Galibiyetle ayrılma güzel ama yine de çıkarmamız gereken dersler var. Galibiyeti getiren oyunumuzu yani son periyottaki oyunumuzu tüm maça yaymamız gerekmekte. Bu, her maçta bizim için bir zorunluluk” diye konuştu.

Bu hafta deplasmanda Bahçeşehir Koleji ile zorlu bir maç oynayacaklarının kaydeden Arda Vekiloğlu, bu maçla beraber hızlandırılmış haftaya başladıklarını hatırlattı.

Arkasından oynayacakalrı Düzce ve Selçuklu Belediyesi maçlarının olduğunu ifade eden Vekiloğlu. “Yine çok yoğun ve önemli bir haftaya giriyoruz. Bu haftadan maksimum galibiyetle çıkmayı hedefliyoruz. Hepsi de zor maç. Onun da farkındayız. Ligin sonu geldikçe işler daha da zorlaşıyor” dedi.

Bahçeşehir Koleji’nin yabancı oyuncuları kadrosuna ilave ettiğini ve teknik heyetinin de değiştiğini hatırlatan Arda Vekiloğlu, “Sezon başında çıkma hedefiyle kurulan ama şu anda istediği yerde olmayan bir takım. Fakat çok kaliteli ve büyük yatırım yapmış bir takım var karşımızda. Hiçbir şekilde maç kaybetmeye tahammülleri yok. Bizim de maç kaybetmeye tahammülümüz yok. Deplasmanda çok zor bir maç olacak. Hedefimiz galibiyetle ayrılmak” şeklinde konuştu.