Vekiloğlu: “En Hazır Formumuzda Olmamız Lazım”

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, son hafta mağlup oldukları Bursaspor Durmazlar ve 7 Nisan Cumartesi günü oynayacakları OGM Ormanspor maçları hakkında konuştu…

Vekiloğlu: “En Hazır Formumuzda Olmamız Lazım”
6 Nisan 2018 16:23

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, son hafta mağlup oldukları Bursaspor Durmazlar ve 7 Nisan Cumartesi günü oynayacakları OGM Ormanspor maçları hakkında konuştu.

Bursaspor maçında oldukça ateşli bir taraftar grubuna karşı deplasmanda oynadıklarını söyleyen Arda Vekiloğlu, Bursaspor Durmazlar’ın kaliteli ve Süper Lig’e çıkma hedefiyle kurulan takımlardan biri olduğunu hatırlattı.

Konuştukları ve çalıştıkları şeyleri sahaya iyi yansıttıklarını belirten Vekiloğlu, “Sonrasında özellikle top kaybı ve hücum ribaundu istatistiği devreye girdi. Toplamda yediğimiz sayının yarısını, yaptığımız top kayıplarından yarısını da verdiğimiz hücum ribauntlarından yedik. Bu çok can yakıcı bir istatistik” diye konuştu.

Top kayıpları ve hücum ribauntlarıyla ilgili ortaya çıkan istatistik olmasaydı bu maçı kazanabileceklerini vurgulayan Arda Vekiloğlu, bu istatistikleri oynayacakları her maçta mutlaka belli bir rakamda tutmaları gerektiğini kaydetti.

Normal sezonda oynayacakları kalan maçların kendilerinin ligi hangi sırada bitireceğini belirleyecek maçlar olduğunu aktaran Vekiloğlu, “Burada maksimum galibiyet sayısı almak önemli ama bundan daha önemli hedeflerimiz de var. O da önümüzdeki ay play-off maçları başladığı zaman en ritimli ve en kenetlenmiş takım olabilmek” dedi.

Play-off maçlarında daha fazla yatırım yapmış ve favori durumda olan takımların olduğunu söyleyen Arda Vekiloğlu, play-off maçlarında asıl fark yaratacak kısımlardan birinin play-off’a en formda ve en hazır kimin başladığının olacağını açıkladı.

Kendilerinin de play-off’ta fark yaratabilmek için ligde oynayacakları 4 maçı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini belirten Vekiloğlu, play-off maçları başladığında en hazır formlarında olmaları gerektiğini ve bunun için de uğraşacaklarını ifade etti.