Vekiloğlu: “Herkese Karşı Kazanmak İçin Çıkıyoruz”

Antalyaspor Basketbol Takımı Başantrenörü Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta evlerinde oynadıkları Türk Telekom ve yarın Ankara’da karşılaşacakları Ankara DSİ maçları hakkında konuştu…

Vekiloğlu: “Herkese Karşı Kazanmak İçin Çıkıyoruz”
28 Aralık 2017 20:53

Antalyaspor Basketbol Takımı Başantrenörü Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta evlerinde oynadıkları Türk Telekom ve yarın Ankara’da karşılaşacakları Ankara DSİ maçları hakkında konuştu.

Türk Telekom maçında çok iyi mücadele ortaya koyduklarını belirten Vekiloğlu, “Bu maç, rakibimizin 10 oyuncusuyla gerçekten iyi oynadığı ve hepsinin de katkı verdiği bir oyundu. Bazı oyuncuları normalden daha fazla devreye girmeseydi ya da takımımızda daha fazla oyuncu devreye girseydi kazanabileceğimiz bir maçtı. Neticede güzel mücadele etmemize ve maçın içinde kalmamıza rağmen günün sonunda hanemize mağlubiyet olarak yazılan bir maç oldu” diye konuştu.

Türkiye Basketbol Ligi’nin oldukça iddialı takımlara ev sahipliği yaptığının altını çizen Arda Vekiloğlu, “Herkese karşı kazanmak için çıkıyoruz. Özellikle telafisi daha zor olan, ligde daha alt sıralarda bulunan takımlara karşı oynayacağımız maçlar, asıl belirleyici oluyor. Bu hafta oynayacağımız maç da, böyle bir maç. Ligin en dibindeki takım dahi en tepedeki takımı yenecek güçte. Böyle bir ligde oynuyoruz, tüm maçlar çok çekişmeli. Bu nedenle hiçbir takımla ilgili rakibe gerekli saygıyı göstermeme lüksü yok hiçbir takımın” dedi.

Ankara DSİ’nin son haftalarda koç değişikliği ve oyuncu takviyesi yaptığını hatırlatan Vekiloğlu, “Bu da mutlaka takım dinamiklerinde bir fark yarattı. Galibiyet de aldılar, birbirlerini tanıyarak ve daha fazla antrenman yaparak oynayamaya da başladılar. Evlerinde oynayacakları bu maç, bizim için de çok önemli. Ligdeki sıralamamız açısından hanemize bir galibiyet daha yazdıracağımız bir maç olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Galibiyet olarak daha yukarıda bulunan takımların, son saniyelerde kaybettikleri Düzce Belediye ve Bakırköy Basket maçlarını akıllarına getirdiğini söyleyen Arda Vekiloğlu, “Bu maçlar, farklı önde olduğumuz veya son saniyelerde kaybettiğimiz maçlar. İşte, biz de bu maçları hanemize galibiyet olarak yazdırabilseydik, ligde sıralamamız daha üstte olacaktı. Bu nedenle rakibin adı ve ligdeki sıralaması hiç önemli değil. Maksimum sayıda galibiyet almak önemli. Telafisi daha zor ve kazanmamız gerekli olan maçları kayıpsız geçmemiz önemli. Bu maçı da öyle bir maç olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.