Hakyemez’den Yeni Açıklama

Antalyaspor Basketbol Şubesi’ndeki görevinden geçtiğimiz günlerde ayrılan Doğan Hakyemez yeni bir açıklamada bulundu…

Hakyemez’den Yeni Açıklama
12 Haziran 2017 12:16

Antalyaspor Basketbol Şubesi’ndeki görevinden geçtiğimiz günlerde ayrılan Doğan Hakyemez yeni bir açıklamada bulundu.

Antalya şehrinin geçmişteki basketbol başarılarından bahseden Hakyemez’in yönetime de sitemde bulunduğu görüldü.

Doğan Hakyemez’in açıklaması şu şekilde:

“GENÇ ARKADAŞLARIMA

20 senelik oyunculuk hayatımın yanında 30 senede zaman içinde idarecilik ve üst düzey yöneticilik yaptım.
Şu anda üç senelik bir proje için seve seve geldiğim Antalyaspor’a veda ettim.

Öğrenmenin yaşı yoktur diyorlardı çok doğruymuş birkez daha bu sloganın nekadar doğru olduğunu anladım.
Bugüne kadar çeşitli kulüplerde yaptığım görevler sırasında edindiğim bazı tecrübeleri sizinle paylaşmak istedim.

1- Genç arkadaşlarım kendinizi garanti altına almak için yaptığınız kontratların başarılı olmadığınız sürece hiç bir kıymeti olmadığını bilin.

2- Sıfırdan bir projeye başlayabilirsiniz. Başarılı olmak için zamana ihtiyacınız olmanıza karşın, sizin başarısız olmanızı istiyenler olabilir. Hiç bir şekilde hakkı olmadığı halde bulunduğunuz mevki ye göz dikenlerin hedeflerine ulaşmaması için çok çalışın ve başarılı olmaya bakın.

3- Anlaştığınız kulübün her katagoride başarılı olabilmesi için projeler üretin. Gençlerin yetişmesi için elinizden geleni yapın.

4- Görevinizi yaparken, prensiplerinizden taviz vermeyin, üstünüzdeki kişilerin sizin otoriteniz üzerinde oyunlar oynamasına asla müsade etmeyin.

5- Başarı ekip işidir. Takım çalışmalarında kimse tek başına başarılı olamaz. Onun için ekibinize sahip çıkın. Eğer bir olumsuzluk varsa sorunları içinizde çözün dışarıya karşı tek vücut olun. Sizin dışınızdakiler ne söylerse söylesin biribirinizi satmayın.

Başınızdaki yöneticiler size nekadar sahip çıkarsa hedeflerinize o kadar çabuk ulaşırsınız.

Bu açıdan yöneticilik hayatıma baktığımda 1987 senesinde göreve başladığım, 6 yıl görev yaptığım Fenebahçe’de bizi destekleyen yöneticileri hiç bir zaman unutamam. 25 yıl Şampiyon olamamış Fenerbahçe’de 4 yıllık bir çalışma süreci sonucu 1991 yılında gelen ŞAMPİYONLUK ders niteliğindedir.

Sonuçta şunu söyliyebilirim, hedefinizi belirleyin, ekibinizle inanç ve sabırla çalışın. Eğer arkanızda size inanan yöneticiler varsa başarı mutlaka gelir.

Bu arada anlamakta zorlandığım bir şey var. Bunuda sizinle paylaşmak istedim. 2006 yılında Antalya Büyük Şehir Belediyesi nde elde ettiğimiz büyük başarı sonrası 2009 yılında ayrılmamızdan sonra ( Kepez hariç ) basketbol adına ortaya bir şey konulmaması ve bu yıl ilk ciddi bir oluşuma girildiğinde bazı kişilerin aniden ön plana çıkıp ahkam kesmeleri.

Basketbol dolu günler dileklerimle. ”