Doğan Hakyemez ile Aydın Örs Antalyaspor’da

Antalyaspor, yeniden faaliyete geçirdiği basketbol şubesi için atılımlarını gerçekleştirmeye başladı…

Doğan Hakyemez ile Aydın Örs Antalyaspor’da
5 Ağustos 2016 13:24

Antalyaspor, yeniden faaliyete geçirdiği basketbol şubesi için atılımlarını gerçekleştirmeye başladı.

Türkiye Basketbol 2. Lig’de (TB2L) mücadele edecek kırmızı beyazlı ekibimiz, Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükselmek adına büyük bir adım atarak tecrübeli iki ismi göreve getirdi. Doğan Hakyemez ile Aydın Örs’ün Antalyaspor’un başarısı için görev alacakları açıklandı.

Antalyaspor’da Aydın Örs yönetim kurulu basketbol şubesi baş danışmanı, Doğan Hakyemez de genel menajer olarak görev yapacak.

Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor kulübü için tarihi bir gün yaşadıklarını belirtti.

Kulübün kuruluşunun 50’nci yılında basketbolun yaşayan iki efsane ismi Aydın Örs ile Doğan Hakyemez’in Antalyaspor’un yeni kurduğu basketbol şubesinde yer alacağını kaydeden Öztürk, Antalya’da kentin spor kültürünü geliştirmeyi Antalyaspor olarak önemli başarılara imza atmayı istediklerini söyledi. Doğru insanlarla başarılı sonuçlar elde edeceklerine inandığını dile getiren Öztürk, “Antalyaspor’un basketbol takımında Aydın Örs yönetim kurulu basketbol şubesi baş danışmanı olarak, Doğan Hakyemez de basketbol şubesinde genel menajer olarak bu işi yürütecek” dedi.

Aydın Örs ise bugünü Antalya basketbolu için güzel günlerin başlangıcı olarak gördüğünü söyledi.

2012 yılında Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra kulüpler düzeyinde profesyonel takımda çalışmama kararı aldığını anlatan Örs, kendisi yarı Antalyalı olduğunu için teklifi kabul ettiğini belirtti. Antalya’daki basketbolun potansiyelini ve taraftarın yoğun ilgisini çok iyi bildiğini aktaran Örs, “Antalya’da evimiz olduğu için 6-7 ayı Antalya’da geçiriyorum. Bundan yıllar önce Doğan Hakyemez genel menajerliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi önemli başarılar elde etti. Takımı, oynadığı salonu doldurdu. Hep konuşuyorduk ‘Antalya’da böyle bir potansiyel var niye takım yok’ diye. Şafak başkanın basketbola yatırım yapmak istediğini duyduk. Bu beni ve bütün basketbolseverleri mutlu etti. Bu oluşum içerisinde görev teklif ettiler, yarı Antalyalı olarak her zaman yanlarında olacağını ama bu sene için benden büyük şeyler beklenmemesi gerektiğini ifade ettim” diye konuştu.

Doğan Hakyemez de Antalyaspor olarak Türkiye basketbolundan başlamak istediklerini ancak kulüp bünyesinde basketbol takımı bulunmamasının hukuksal anlamda engel olduğunu söyledi.

Hedeflerinden bahseden Hakyemez, “Planımız 3 sene içinde süper lige çıkmak için çaba sarf edeceğiz. Bu çabayı sarf ederken ekip çalışması içinde olmalıyız. Bugünden itibaren hızlı bir şekilde takımımızı oluşturacağız. Hedefi olmayan bir yerde sıradan bir takım yaratmak olmaz. TB2L’den gelecek sene TBL’ye çıkacağız. Maddi gücümüzü ayarladığımızda hedef süper lig olacak. Hedef sonrasında Avrupa kupalarına gitmek. Antalya’nın layık olduğu yerde olmasını sağlamak” dedi.