Antalyaspor Emin Adımlarla İlerliyor

Antalyaspor’da Başantrenör Arda Vekiloğlu, takımın ilk yarı performanslarını değerlendirdi …

Antalyaspor Emin Adımlarla İlerliyor
12 Ocak 2018 14:33

TBL’de ligin ilk yarısını dördüncü sırada tamamlayan Antalyaspor’da Başantrenör Arda Vekiloğlu, ilk yarı performanslarını değerlendirdi.

Geçen sezon TB2L’de mücadele etmeye başlayan Antalyaspor, bu sezon yükseldiği TBL’de verdiği örnek mücadeleyle Basketbol Süper Ligi’ne yükselmesi beklenen takımlardan birisi oldu.

Oldukça çekişmeli geçen ilk yarıyı dördüncü sırada tamamlayan takımımızda Arda Vekiloğlu, hedeflerinden ilkinin iyi bir takım oluşturmak, daha sonra da playoffa girmek olduğunun altını çizerken, “Transferlere başladığımızda oyuncu havuzu daralmıştı. Buna rağmen içimize sinen bir takım kurmayı başardık. Takımı oluştururken hedefimiz; Antalya’daki basketbol ateşini alevlendirmekti. Bunu başarabilmek için Antalyaspor’a yakışan, karakterli, savaşçı, mücadeleyi bırakmayan ve geri adım atmayan bir takım olsun istedik. Bu doğrultuda hem saha içindeki performansına hem de saha dışındaki kişiliğine güvendiğimiz kişilerden oluşan bir takım kurduk” dedi.

Sezon boyunca taraftarlarının ilgisini arttırmak için üzerlerine düşen her şeyi yapmak istediklerine vurgu yapan Arda Vekiloğlu, “Antalyaspor’un, çok değerli taraftar grupları var. Büyük bir camiaya sahibiz. Maçlarımızda her geçen gün artan taraftarı ağırlamak bizi çok ama çok mutlu ediyor. Antalya’nın gücünü ve ne kadar önemli bir seyirci desteğine sahip olduğunu tüm Türkiye’ye göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başarının, oyuncu kalitesi, antrenör seçimi, teknik ekip, idari ekip, basın, kulüp bütçe ve maddi olanakları, yönetim ve organizasyonun kalitesi, camia ve taraftar unsurlarının bir araya gelmesiyle ortaya çıktığına vurgu yapan Vekiloğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu unsurların her biri, başarıda direkt etkin rol oynayan, birbirinden ayrılmayan parçalar. Bu unsurlardan hangisi doğru işlemiyorsa, başarıyı direkt etkiliyor. Kulüplerin bu unsurların her birini dikkate alma zorunluluğu artık kaçınılmaz olmalı. Bizim için fark yaratan konulardan biri, kendi adımıza bu unsurların hepsinin iyi bir şekilde ilerliyor olmasıdır. Hedefimiz hepsini daha da iyi hale getirmek.