Antalyaspor Triatlon Takımı Kuruldu

Antalyaspor, triatlon branşını faaliyete soktu …

Antalyaspor Triatlon Takımı Kuruldu
7 Nisan 2016 11:29

Antalyaspor, amatör branşlara verdiği desteği devam ettirerek triatlon branşını faaliyete soktu.

Daha önce triatlon sporuyla ilgilenen ve kulüp ile görüşme halinde olan Yiğit Üfler’in çağrısını cevapsız bırakmayan Antalyaspor Kulübü, triatlon branşını faaliyete sokarak Türkiye’de bir ilke de imza attı. Kırmızı beyazlı ekibimizin triatlon şubesini açmasıyla beraber ilk kez bir futbol takımı triatlon branşını bünyesinde faaliyete açmış oldu.

Antalyaspor Triatlon takımının ilk yarışı 17 Nisan 2016 Pazar günü Konyaaltı’nda olacak ve ikinci yarış da yine 15 Mayıs 2016 Pazar günü Konyaaltı’nda olacak.

Antalyaspor Triatlon Takımı; Yiğit Üfler, Selcan Hattısarı, Hüseyin Yılmaz, Süleyman Öztekin, Hüseyin Aydın Aktaş, Alper Rengiz, Can Poyraz, Oğuz Bodur, Soner Oralkasım, Mert Şişman, Rıfat Atasoy’dan oluşuyor.

Antalyaspor Triatlon sayfasını bu linkten takip edebilirsiniz.


TRİATLON NEDİR?

Triatlon, üç branşın bir arada yapıldığı bir spordur. Bu branşlar sırasıyla yüzme, bisikler ve koşu sporlarıdır.

Triatlon yüzme ile başlar. Yüzme parkurunu tamamlayan yarışmacılar, değişim bölgesine gelerek kasklarını takarlar, ayakkabılarını giyerler ve bisikletlerini alarak değişim bölgesinden çıkarlar. Bisiklet etabını tamamlayan triatletler, bisikletlerini değişim bölgesine koyarlar. Burada koşu ayakkabılarını alan yarışmacılar koşu parkurunu bitirmek üzere değişim bölgesini terk ederler. Yarışmacılar bitiş hattını geçerek yarışı tamamlar. Koşu parkurunun bitimi aynı zamanda Triatlon’nun da bitişidir. Toplam derece alınır ve sıralama ona göre değerlendirilir.