Antalyaspor Genç Yüzücüleriyle Zirvede

Antalyasporlu yüzücüler, Çanakkale’de düzenlenen Anadolu Yıldızları Yüzme Şampiyonası Final Yarışları’nda zirveye çıktı…

Antalyaspor Genç Yüzücüleriyle Zirvede
4 Nisan 2017 16:04

Antalyasporlu yüzücüler, 1-2 Nisan günlerinde Çanakkale’de düzenlenen Anadolu Yıldızları Yüzme Şampiyonası Final Yarışları’nda zirveye çıktı.

Antalyasporlu yüzücüler Yasin Efe Yöntem ve Batuhan Özcan, 50 metre ile 100 metre finallerinde 4 altın madalyayı kazanarak birincilik kürsüsüne çıkmayı başardılar. Ayrıca kırmızı beyazlı yüzücüler kendi yaşlarında da Türkiye’nin en iyi sprinteleri oldu.

Toplamda 5 altın madalya ve toplamda 103 puan kazanan Antalya İl Karması’nda Antalyasporlu yüzücülerin 4 altın ve 1 bronz madalyayla toplamda 45 puan almalarını değerlendiren Antalyaspor Yüzme ve Sutopu Şube Sorumlusu Alp Özel, “Yüzme-Sutopu Genel Koordinatörümüz Mustafa Tuncer ve Yüzme Başantrenörümüz Haluk Okur’un Antalya’ya gelerek Antalyaspor’da göreve başlaması, Antalyaspor’un yüzmede arka arkaya başarılı sonuçlar almasını sağladı. Çok iyi bir altyapıyla, gelecek Antalyasporlu yüzücülerin” diye konuştu.

Yüzme Başantrenörü Haluk Okur ise, “Sporcu yetiştirme odaklı modern antrenman programlarıyla yarışlara hazırlanan yüzücüler her gün 2 saat antrenman yapıyor. Alttan gelen yüzücülerimizle önümüzdeki yıllarda da Türk Milli Takımı’na sporcular vermek istiyoruz. Tüm gayretimiz bu yönde” ifadelerini kullandı.

Başarılı yüzücülerden Yasın Efe Yöntem de modern ve farklı antrenman teknikleriyle yüzme tekniği ve kondisyon antrenmanlarının başarıyı getirdiğini söyledi.