David Badia: “Kontrol Altına Alamıyoruz”

Altyapı Direktörü David Badia, inanılmaz şekilde Antalyaspor’da oynama isteğinin olduğunu belirtti …

David Badia: “Kontrol Altına Alamıyoruz”
9 Ağustos 2017 14:11

Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Altyapı Direktörü David Badia, inanılmaz şekilde Antalyaspor’da oynama isteğinin olduğunu belirtti.

Kendisinin bu duruma çok şaşırdığını aktaran İspanyol Direktör, bu durumu kontrol altına alamadıklarını, Antalyaspor’un yeni sistemine dahil olmak için her gün her yerden talep aldıklarını ve bu talepleri artık karşılayamayacak duruma geldiklerini ve bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Antalyaspor’a gelmeden önce bir ay kadar Antalya’ya gelip gözlem yaptığını belirten Badia, bu süre zarfında altyapıdaki eksikleri, fazla oyuncuları ve takımların belli bir sisteminin olmadığını gördüğünü, göreve geldikten sonra ise yönetim kurulunun da desteğiyle adım adım değişikliklerle ilerleyerek, profesyonel bir altyapı sistemi oturtmaya çalıştıklarını söyledi.

Altyapıda dokuz tane departman açtıklarını belirten Badia, şunları söyledi:

“Takımın oynayacağı sistemlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Nasıl, kim hangi işi yapıyor, futbol yönünden her şey bunun içinde. Onun dışında kondisyoner departmanımız var. İspanya’dan yeni koordinatör hocamız var. Geçen sene tüm altyapı takımları içerisinde bir tane vardı. Şuan 6 tane kondisyoner hocamız var. Çünkü takımlarımız için fiziksel kondisyoner çok önemli. Sorunlardan bir tanesi futbolcular 19-21 yaşına geldiklerinde vücut olarak yeterli değildi. Bir an evvel değiştirmek zorundaydık. Kaleci departmanı var. Onun dışında analiz departmanımız var. Geçen sezon maçlarımızı kayıt altına aldık. Bu sene buna ek olarak antrenmanları da kayıt altına alacağız. Hocalarımız maçların dışında antrenmanları da analiz edecek. 3 PPP adli departmanımız ar. Gelecekte profesyonel oyuncu olmasını beklediğimiz oyunculara bakacak departman bu. Özel oyuncuların, bireysel, psikolojik her şeyleri kontrol altında olacak.”

Futbol okulunun yapısında da değişilikler yapılacağını dile getiren Badia, 3 bin oyuncunun arasından yapılan seçmelerde elmas değerinde oyuncular bulam hedefi izlediklerini, bazı oyunculara İngilizce eğitimi verildiğini ve oyuncuları okullarında da kontrol ederek orada başarılı olup olmadıklarına baktıklarını ve hayati değerleri de onlara öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldikten sonra ilk hedeflerinin Antalya’da, daha sonra Türkiye’den oyuncu bulmak olduğunu söyleyen David Badia, altyapıda A takıma yükselmek için son adımlarını atan oyuncuların olduğunu belirterek, “Ben bundan oldukça eminim A Takımda yer alacak oyuncular var. Tabi ki de sıkı çalışmalı ve kendilerini geliştirmeliler. Bu sebepten dolay buradayız. Onlara A takım oyuncusu nasıl olması gerektiği konusunda öğretimler içerisindeyiz. Bir örnek vereceğim açık açık isimler vermektense bizim U-21’de bir oyuncumuz var Mustafa diye geçen sene profesyonel imza attı ama halen kendisimin geliştirmesi gerekiyor. A takımda yer alması için sıkı çalışması gerekir. Bu sadece bir isim daha fazlasını da sayabilirim.” diye konuştu.