Bir Tribünden Daha Fazlası

Maç öncesi her koltuğa koyulan Antalyaspor bayrağı koyan yönetimimizi alkışlıyor ve teşekkürlerimi iletiyorum …

Bir Tribünden Daha Fazlası
22 Mart 2017 08:24

Neden mi daha fazlası? Antalyaspor tribünlerine yıllarını vermiş, tribünün renkli ve sevecen ağabeyi Zeki Canıtez’i geçtiğimiz hafta toprağa verdik. İlk deplasman yolculuğunda Zeki Abi’nin “Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın.” diyerek öğüt verişi hala kulaklarımdadır. Tini şad, mekanı uçmağ olsun. Unutulmayacaksın Zeki Abi! Hayatını kaybeden tüm Antalyaspor sevdalıları gibi seni de unutmayacağız. Tribünde bir eksik cennette bir fazla olduk. Zeki Abi’nin oğlunun babasının tabutuna sarılarak ağlayışı, mezarının başında ağlayışı ciğerlerimizi parçaladı.

Antalyaspor yönetiminin aldığı kritik bilet kararı sonrasında tribünleri hınca hınç doldurduğumuz Beşiktaş maçından önce Zeki Abimizin oğlu Mustafa sahaya inerek tüm tribünlere üçlü çektirdi. O çocuğun yüzündeki mutluluk her şeye değerdi. Küçük Mustafa’nın her maç öncesi üçlü çektirmesi Antalyaspor yönetiminden ricamızdır. Lütfen bu ricamızı kırmayın. Bayrağını devraldı küçük Mustafa’n Zeki Abi, bu sevda artık Mustafa’nın ellerinde yükselmeye devam edecek. Sen görmedin ama belki oğlun Antalyasporumuzun şampiyon olduğunu görecek. Oğlun ve ailen emanetimizdir Zeki Abi. Biz bir tribünden daha fazlasıyız. Biz bir aileyiz. Aynı renklere gönül vermiş, birbirimize sımsıkı bağlanan kocaman bir aileyiz. Birimizin canı yandığı zaman koşarız birbirimize. Sevdamız, kavgamız aynı; gruplarımız farklı olsa da kendi aramızda sürtüşmeler yaşasak dahi birimizin canı yandığında yine birbirimize koşar, derdine derman olmaya çalışırız. Her gün “İyi ki Antalyasporluyum” demenin mutluluğu tarif edemeyiz.

Dediğim gibi bir tribünden daha fazlasıyız. İyi ki Antalyasporluyuz! Sadece Antalyasporluyuz. Antalyaspor’u Antalyaspor yapan taraftarlardır. Kritik bir kararla Beşiktaş maçının biletlerini ucuza satan Antalyaspor yönetimi de bunun farkındaydı. Doğru bulduğum bir politika izlenildi. Bu maçta 100 taraftar kazansak –ki eminim 100’den fazla taraftar kazandık bu maçta– Antalyaspor için önemli bir kazançtır.  Antalyaspor’u unutan Antalyalılara Antalyaspor’u hatırlatmanın en güzel yoluydu bu maç.

Maç öncesi her koltuğa koyulan  Antalyaspor bayrağı koyan yönetimimizi alkışlıyor ve teşekkürlerimi iletiyorum. Beşiktaş’a karşı dik duruşunu asla bozmayan başkanımız Ali Şafak Öztürk’ün daima arkasında olacağım. “Biz Antalyasporuz” dedi ve asla duruşundan ödün vermedi. Önceden Fenerli olduğunu inkar etmeyen başkanımızın artık tek takımı Antalyaspor’dur. Bunu her yerde söyler. Antalyaspor’un efsane başkanlarından olacaksınız başkanım siz yeter ki çizginizden, duruşunuzdan ödün vermeyin. 50 yıllık tarihe sahip Antalyasporumuzun dördüncü kez Avrupa’da olmasını sağlayacak ve takımımızı Süper Lig’de şampiyon yapacaksınız.

13 liraya Eto’o’yu görme şansını elde eden lafta efendi Beşiktaş taraftarlarının bir çoğu Antalya’da yaşayanlar. Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum, Antalya’da yaşayıp başka takım tutabilirsiniz, saygı duyarız. Belki Antalyalı olmadığınız için medyanın empoze ettiği İstanbul takımlarının sempatizanlığını yapıyor olabilirsiniz ama sorarım size bu şehirde nefes alıp verirken bu şehrin takımına küfür etmek hangi kitapta yazar? Efendiliğinizle övünüyorsunuz ya, efendi olsanız bu şehrin takımına küfür etmezdiniz. Stada girerken ettiğiniz küfürler neyin nesiydi? Maç başı beraber İzmir marşını söyledik, beraber “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye bağırdık. Antalyaspor taraftarlarını tahrik etmek neydi?  Benim deplasman tribününde gördüğüm Antalya’da yaşayıp Antalyaspor’a küfür eden efendilikle alakası olmayan bir avuç karaktersiz vardı. Eto’o’yu bedavaya alamadıkları için çıldıranlara şimdi soruyorum;  “Gördünüz mü Eto’o’yu?

Sevdanız gibi haftanız da güzel geçsin Büyük Antalyaspor taraftarı. Kırmızı beyaz aşkla kalınız.

Unutmadan! Basketbol takımımızı 25 Mart 2017  Cumartesi 16.00’da yalnız bırakmıyoruz! Herkes Antalyaspor aşkıyla 10.000 Kişilik Spor Salonu’na!