Yiğit Can’dan İyi Haber Geldi

Yiğit Can Vardal, gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu …

Yiğit Can’dan İyi Haber Geldi
23 Kasım 2016 11:43

Ekim ayında lig öncesi yapılan hazırlık maçında sakatlanarak omuz kaslarında yırtık oluşan ve kapalı yöntem omuz ameliyatı yapılan Yiğit Can Vardal’ın playoff maçlarına yetişebileceği belirtildi.

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Murat Baloğlu, Yiğit Can’ın profesyonel sporcu olduğu için hızlı karar almaları ve harekete geçtiklerini söyledi. Basketbolcu olduğu için Yiğit Can’ın omuz kaslarının  çok güçlü olduğunu ve oyuncunun kas düzeyi ile kas dengesinin de iyi olduğunu söyleyen Baloğlu, Vardal’ın bilinçli davranarak maçı bırakıp devam etmemesinin de yerinde olduğunu söyledi.  Bir insanın başına taş atarken dahi gelebilecek bir hastalık olduğunu belirten Baloğlu, oyuncunun bir buçuk ay sonra takım arkadaşlarıyla birlikte antrenmana çıkacak düzeye geleceğini söyledi.

İHA’ya açıklamada bulunan Yiğit Can Vardal ise sakatlığıyla ilgili şunları söyledi:

Tam forma giriyordum ve maçlar için hazır duruma gelmiştim ki hazırlık maçında böyle bir olay yaşamam talihsizlik oldu. İlk başta arkadaşlarımla birlikte sahaya çıkamayacağım için üzüldüm fakat spor hayatımın bitmiş olmaması içimi rahatlattı. Playoff maçları mart ayında başayacak ve ben de mart ayında parkelerde olacağıma inanıyorum.