TBF’den Antalyasporlu Oyuncuya 3 Maç Men

TBFederasyonu Disiplin Kurulu, bugün tarafına gönderilen 10 dosyayı yaptığı toplantıda görüşerek karara bağladı …

TBF’den Antalyasporlu Oyuncuya 3 Maç Men
10 Kasım 2016 22:24

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, bugün tarafına gönderilen 10 dosyayı yaptığı toplantıda görüşerek karara bağladı.

Antalyaspor – Artvin Belediye maçında diskalifiye edilen Kadir Çıpa’nın durumunu da görüşen TBF Disiplin Kurulu; Antalyaspor Kulübünden gelen savunma, olay raporu ve hakem raporunu değerlendirmeye aldı. Değerlendirmenin ardından Antalyaspor’un savunmasını tatmin edici bulmayan Disiplin Kurulu, oyuncuya 3 maç men ve 2000 TL para cezası verdi.

TBF Disiplin Kurulu’nın karar gerekçesi ve kararı şu şekilde:

05.11.2016 tarihinde Antalya’da oynanan Antalyaspor Kulübü–Artvin Belediye SporKulübü  TB2Lmüsabakasının ikinci  periyodunda Antalyaspor  Kulübü  sporcusu Kadir  Çıpa’nın,  rakip  takım  sporcusuna  dirsek  attığı  ve  neticesinde  diskalifiye edildiği dosya kapsamında anlaşılmaktadır.

Antalyaspor  Kulübü,  sporcusu  Kadir  Çıpa  adına  göndermiş  olduğu  yazılı savunmalarında sevke konu eylemin oyunun doğası gereği yaşandığını belirtmişse de; müsabaka görevlileri raporlarının aksini kanıtlayan bir delil sunmamıştır.

Antalyaspor Kulübü sporcusu Kadir Çıpa’nın rakibine dirsek attığı tespit edilmiştir. Bu eylemi ile Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 36.maddesini ihlal ettiği, eylemin ağırlığı, yarattığı tehlike ve doğurduğu netice itibari ilecezanın ve miktarının tayini yoluna gidilmesi gerektiği tespit edilmiştir.

Yukarıda açıklanan gerekçelerle;

1.Antalyaspor  Kulübü  sporcusu  Kadir  Çıpa’nın eylemine   uyan BasketbolDisiplin  Yönergesi’nin  36.  maddesi  gereğince –idari tedbirli     olarak oynamadığı/oynamayacağı takip eden müsabakada infazdan mahsubu yapılmak üzere- 3 müsabakadan men ve 2.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

2.Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 51. maddesi çerçevesinde para cezasının 30 gün  içinde  ödenmesi  gerektiği  ile BasketbolDisiplin  Yönergesi’nin  52.maddesi doğrultusunda 28.01.2012 tarihli ve 28187 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Yönetmeliği gereğince Tahkim Kurulu nezdinde gerekçeleri  belirtilerek yazılı  itirazda bulunulabileceğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.