Antalyaspor Basketbol Geri Dönüyor

Antalyaspor, basketbol şubesini yeniden aktif hale getiriyor…

Antalyaspor Basketbol Geri Dönüyor
30 Temmuz 2016 12:36

Antalyaspor, basketbol şubesini yeniden aktif hale getiriyor.

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Instagram sayfasından Antalyaspor Basketbol takımının eski yıllara ait bir fotoğrafını “Basketbol geliyor… Asbaskanimiz Sefik Oz’e cabalari icin tesekkurler #BizAntalyasporuz” notuyla paylaştı.

Ayrıca Antalyaspor’un Türkiye Basketbol Federasyonu’na dilekçe vererek resmi başvuruda bulunduğu öğrenildi. Antalyaspor’un yeni sezonda 1.ligde mücadele etmesinin beklendiği kaydedildi.

 

basket-ozturk

 

Antalyaspor Basketbol takımının geçmişi şu şekilde:

“Antalyaspor amatör basketbol takımı 1986 yılında Gençler Ligi’ne katılarak sportif faaliyetine ilk adımı atmış, bir yıl sonra Çimtur Antalyaspor adı altında ilk kez Türkiye 2. Lig’inde mücadeleye başlamıştır. Oynadığı bu sezonda Türkiye 1. Lig’ine çıkmayı başarmıştır. 1994-95 sezonun da ise Antalyaspor Basketbol Şubesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü’ne devredilmiştir. 1996-97 sezonunda ise 2 senelik Büyükşehir Basketbol Şubesi Muratpaşa Belediyespor Kulübü’ne devredilmiştir. 1996-97 yılında tekrar 2. Lige çıkmıştır. Devam eden sezon Türkiye 1. Lig’ine çıktıktan sonra 1 alt kümeye düşmüştür. Bundan sonraki sezonlarda Antalyaspor Basketbol Şubesi faaliyetlerine ara vermiştir.”

Antalyaspor Basketbol takımının başarıları ise şu şekilde kayıtlardadır:

“2012-13 yılında faaliyetleri aktif hale getirilmiş 2013-2014 sezonunda 2001 doğumlu küçük erkek basketbol takımı il birinciliği ve Anadolu Şampiyonluğu kazanması ile birlikte Türkiye Şampiyonası’nda Darüşşafaka, Bursa birincisi Şahinkaya, Ankara birincisi Anafartalar’ı yenmeye başarmıştır. 1 sayı farkla Türkiye Şampiyonu Banvit’e 52-51 yenilerek adını Türk basketbolunda önemli kulüpler arasına yazdırmıştır.”