Başkan Ali Şafak Öztürk’ten Transfer Dönemi Açıklaması

Başkan Ali Şafak Öztürk, basın toplantısında transfer döneminin son gününü anlattı.

Başkan Ali Şafak Öztürk’ten Transfer Dönemi Açıklaması
1 Eylül 2018 15:29

Ali Şafak Öztürk, Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptığı basın toplantısında transfer döneminin son gününe değindi.

Ali Şafak Öztürk, basın toplantısını dün gerçekleştirmek istediklerini fakat transfer gününün son günü olması sebebiyle ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını ve oyuncu lisanslarını dahi 23.45’te yetiştirebildiklerini aktardı.

Dün itibariyle yaklaşık 790 bin Euro ve 600 bin TL’nin kulübe konarak transfer engelinin kalkması gerektiğini fakat kulüpte para olmadığı için finansman yaratıp bu engeli kaldırdıklarının altını çizen Ali Şafak Öztürk, tüm oyuncu lisanslarını çıkardıklarını; yeni transferlerden Olcan ile TL bazında, Mevlüt ile Medipol Başakşehir ile sözleşmesi gereği euro bazında anlaştıklarını söyledi.

Transferleri kendi başkanlığı döneminde yaptığını kaydeden Başkan Öztürk, “Cihan Bulut bize kolaylık sağladı. İmza gerekliliği olsa yardımcı olabileceğini söylemişti. Zaten imza yetkileri yeterli olduğu için gerek kalmadı ve Olcan ve Mevlüt transferleri bizim transferlerimiz olmuş oldu.” dedi.

Kendisine sorulan soru üzerine Bülent Korkmaz ile kesinlikle yola devam edeceğini söyleyen Öztürk, “Ben hiçbir kulüpte finansal krizin söylentisi olan ve maaşlarını alamayanların bu performansını korduğu bir yapı göremedim. Ciddi karakter gösteren, kenetlenmiş bir teknik ekip ile oyuncular var, biz de onları desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan dün çok yoğun bir gündem yaşadıklarını ve kulüpte bazı kişilerin alacaklarıyla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını da aktaran Öztürk, şunları söyledi:

Şunu anlamak lazım. Antalyaspor’da şu ana dek finansman sağlamış çoğu yönetici, paralarını kur farkıyla ve faiziyle geri aldı. Doğru bir model değil bu fakat maalesef sıkça yapılıyor. Biz, pazartesi günü bu ödemelerin olmasını tercih ederdik. Geçtiğimiz dönem Başkan Cihan Bulut ve Yönetim Kurulu elini taşın altına sokmuşlardır elbet, onlara karşı bir önyargım da yoktur. Ama süreç Antalyaspor menfaatlerine daha uygun şekilde ilerleyebilirdi. Dün lisans çıkarma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadık.