Bahara Az Kaldı

Selin Antalya yazdı…

Bahara Az Kaldı
11 Mart 2020 08:57

Havalar artık ısınmaya başladı. Cemreler düştü. Bahara ve sezonun bitmesine az kaldı. Antalyaspor olarak Tamer Hoca ile beraber iyi bir çıkış yakaladık. Tabi ki zaman zaman artıları, eksileri oldu takımın ama bu işler zamanla oturuyor. Hele söz konusu takım olmak olunca, hayli çaba ve emek harcamanız ve sabretmeniz gerekiyor.

Maçın geneline baktığımız zaman beklenen ve düşünülen bir performans sergilemediğimizi söyleyebilirim. Özellikle ilk yarıda çok rahat pozisyonlara girdik ve çok fırsatlar elde ettik. Fakat gerek takım olarak gerekse bireysel hatalardan hep bu pozisyonları heba ettik. Bununla birlikte Gençlerbirliği ilk dakikalar atak ve istekli başlayarak kalemizde zor anlar yaşattı. Bu da bizi ister istemez daha fazla defansif oynamaya zorladı.

Tamer Hoca geldiğinden beri bu kadar yarı sahamızda baskın bir maç izlemedim. Burada en çok orta sahanın hatası olduğu düşünüyorum ve görüyoruz ki santrfor sıkıntılarımız hala devam ediyor.

Geçen hafta ve bu maçta yine ilk dakikalarda gol fırsatı yakalayan ama kabiliyetleri sınırlı olan Amilton sayısız gol pozisyonu harcadı ve maç boyunca bizleri üzdü. Veysel ve Chico ikilisi de ilk dakikalardan itibaren saatli bomba gibiydi. Sürekli agresif tarzları, yanlış pas hataları ile bence gecenin vasatları arasındaydılar.

Ayrıca 64. dakikada Amilton’a yapılan faul sarı değil, kırmızı kart olmalıydı. Çünkü Gençlerbirliği futbolcusunun kasten yaptığı bir hareketti. Hakem genel olarak doğru kararlar verdi. Fakat kritik pozisyonlarda yanlış kararları ile bizi zorladı.

Tamer Hocanın değişiklikleri ile maça başlama hamleleri riskliydi. Ama yazımın başında da belirttiğim gibi takım olmak emek ister, sabır ve zaman ister. Bu yüzden de bazen risk almak gerekir. Kimi arkadaşım ligdeki kritik durumumuzdan ötürü bu riskleri anlamsız bulsa da ben Tamer Hocanın tarzını destekliyorum.

Kalabalığın arasında Podolski’nin atmış olduğu golü ayakta alkışladım. Gözü kapalı deyimi tam bu anlama geliyordu. Ayrıca Anıtkabir’i ziyareti, Antalya kültürüne merakı, her fırsatta bunu paylaşması futbolunun yanı sıra insanlığı ile kendine hayran bırakıyor.

Haydi bakalım şimdi zorlu bir Sivas maçı önümüzde, temennim sakatsız, risksiz, istekli ve hırslı bir takım ve taraftar ile galibiyet ile biten keyifli bir maç izlemek. Bu arada TFF’nin sürekli pazartesi günü maç koyması ile ilgili bir tepkimizin olması gerektiğini düşünüyorum.