Atilla Konuk’u Saygıyla Anıyoruz

Antalyaspor’un kurucusu ve ilk başkanı Atilla Konuk’u, vefatının 7. yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz…

Atilla Konuk’u Saygıyla Anıyoruz
30 Mart 2016 11:26

Antalyaspor’un kurucusu ve ilk başkanı Atilla Konuk’u, vefatının 7. yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

SadeceAntalyaspor.com Ailesi olarak  1966 yılında kurulan Antalyaspor’un ilk başkanı Atilla Konuk’un Antalyaspor için çarpan yüreklerdeki sevgisini biliyor, aramızdan ayrılmasına rağmen bizlere bıraktığı büyük mirasın değerini bilerek kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Merhum Başkan Atilla Konuk, Antalyaspor’un kuruluş hikayesini yıllar sonra şu şekilde anlatacaktı:

“Antalya gelecekte büyük bir şehir olacağının işaretlerini vermeye başlamıştı. Şehirde, futbol o zamanlar amatör düzeyde oynanıyordu. 1966 yılının Mart ayında “Bir profesyonel takım kuralım” dedim. Ben bu fikrimi söyleyince, “Tamam abi, olur abi, sen yaparsın abi” dediler. Tam Antalyalılar’a uygun, beylik lafları yani.”

Bir işe teşebbüs edersiniz, “Sen yap abi, biz sana yardımcı oluruz” derler. İşte başlarsınız işe, ertesi gün hepsi ortadan kaybolur. İleri Gazetesi’nin Sahibi Suphi Türel ve Avukat Akay Ekinle durumu beraber istişare ederek bu işin kararını verdik.

Bir de o zamanlar Beden Terbiyesi Bölge Müdürü rahmetli Süleyman Erol vardı. O da bizim fikrimize katıldı.

Kulübü kurmak için tüzük hazırlamamız gerekiyordu. Tüzük için Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye mektup yazdım. Fenerbahçe ve Beşiktaş, kendi tüzüklerinden bir örnek gönderdiler, maalesef Galatasaray göndermedi.

Tüzüğü hazırlayıp Federasyon’a gönderdik. O zamanlar federasyonda Orhan Şeref Apak vardı. Sağ olsun o da bize yardımcı oldu. Bir hafta sonra federasyondan haber geldi. Profesyonel kulübün kurulması için 3 amatör kulübün birleşip kendilerini tasfiye etmeleri gerekiyormuş. Biz de İlkışıkspor, DSİ Spor ve Ferrokromspor’un genel kurullarını topladık. Bize iltihak kararı aldılar ve kendilerini fesih ettiler.

Bu duyulunca rastladığım herkes kendisini kurucu listesine almam için bana ricada bulundu. Ama biz yine üç kişi çalışıyorduk, dördüncü bir kişi yoktu. Kurucu listesine girmek isteyenlere haber gönderdim, 26 Mayıs’ta Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü’nün altında toplanıp kulübün ana tüzüğünü imzalayacağımızı söyledim. Ama benimle beraber 23 kişi bir araya gelebildik. Diğer 30-40 kişi ortada yoktu.

Biz imzaladık gönderdik, Federasyon bunu 1 Temmuz’da tasdik etti. Bu sefer tüzük imzasına gelmedikleri için kurucu listesine almadıklarımız bana küstü. Ben de “Gelseydiniz kardeşim, biz imzayı attık, kulübü kurduk” diyerek kendimi savundum.”