Atılacak İlk Gol

Mevlüt atılan her iki golde de skora direkt katkıda bulundu. Bursaspor stoperlerinin elini ayağına dolandırdı, resmen belini kırdı, futboldan soğuttu, klasını konuşturdu…

Atılacak İlk Gol
11 Aralık 2018 08:26

Zorlu Bursa deplasmanından 3 puanla dönen takımımız ilk yarı için hedeflemiş olduğu puanın, sıralamanın ve beklentilerin üzerinde olması artık ulusal basında da gündeme geliyor. Bursaspor karşısında neredeyse pozisyon vermeden kazanılan bu 3 puan tüm spor kamuoyunun dikkatini iyiden iyiye çekerek, artık dikkatleri bizim üzerimizde topluyor.

Antalyaspor olarak maçlara 1-0 önde başlamamız artık olmazsa olmazımız. Müsabakalarda tarafımızdan atılacak ilk gol bizim için kritik bir önem arz ediyor. Bu önemi geçtiğimiz hafta yayınlanan yazımda da belirtmiştim.

Bülent Hoca’nın deplasmanlarda uygulamış olduğu topu rakibe teslim etme, oyunu kendi sahasında kabul edip, birbirini çok iyi tanıyan ve tamamlayan çok değişiklik yapmadığı ilk 11 ile agresif, hırslı, azimli ve mücadeleci bir yapı ile uzun toplarla rakip sahaya giden, duran toplarla gol arayan bir Antalyaspor sahada yer alıyor. Bu taktiğin makine gibi işlemesi, bloklar arasındaki dengenin iyi kurulup bozulmaması, sahadaki 11 oyuncunun da tek vücut halinde oynaması, Hakan Özmert’in orta sahadaki ileri geri iki yönlü muazzam katkısı, Serdar Özkan ve Mevlüt Erdinç gibi yetenekli, tecrübeli ve iş bitirici isimlerin bireysel çabaları ile bulunan gollerle zorlu atmosferde Pazar günü Bursaspor’un fişi çekildi.

Geçtiğimiz hafta içinde Bursa yerel basınına röportaj veren stoper Chedjou, Süper Lig’de çekindiği forvetler arasında Mevlüt Erdinç’in de olduğunu belirtmişti. Rakip takımın savunmasında Mevlüt Erdinç’i Fransa Ligue 1’den tanıyan tecrübeli stoperin bizim maçta kesik yemesi, tecrübesiz genç ağır bir stoper olan Ertuğrul’un yanına, Bursaspor’un defans hattında ligimizde yeni olan bir başka ağır stoper Arjantinli Vergini’yi oynatması açıkçası ekmeğimize yağ sürdü.

Mevlüt atılan her iki golde de skora direkt katkıda bulundu. Bursaspor stoperlerinin elini ayağına dolandırdı, resmen belini kırdı, futboldan soğuttu, klasını konuşturdu. Gününde olduğu zaman bire bir de Süper Lig’de belki de geçemeyeceği oyuncu olmayan Serdar Özkan karşısında, savunmada yer alan sağ bek Barış Yardımcı daha ilk yarıda Serdar’ın çalımları karşısında sarı kart alarak oyundan düştü. Serdar’ın orta sahada kaptığı top ve vermiş olduğu ara pası neticesinde Mevlüt’e yapmış olduğu asist ile skora katkı sağladı.

Devre arasında yapılan Drole hamlesi çok erken gerçekleşti. Oysa Mevlüt ileride her ne kadar top tutma özelliği olan bir forvet olsa da, dribling ve hızlı hücumlarda da etkili olan moralli bir isimdi, farkı artırabilirdi.

Mevlüt iç sahadaki maçlarda Doukara ile birlikte kesinlikle forvet hattında yer almalı. Bülent Hoca artık bunu düşünüp zaman zaman bu ikiliyi beraber oynatmalı. İç sahada Akhisar gibi kapanan rakiplere karşı farklı taktikler uygulamalı. Yoksa bu mevcut  taktiğimiz bizi iyi analiz eden takımlara karşı tutmadığında alternatif taktiklerimiz de cepte hazır bulunmalı.

Geçtiğimiz hafta bu sezon ilk kez sol bek de yer alıp iyi bir performans sergileyen Celustka, bu hafta da iyiydi. Sol bekte sırıtmadı.

Geçen hafta stoperde Diego’nun yanına monte edilen Salih artık formayı kaptı maşallah.

Boffin’e nazar değmesin, bu sezon bir başka oynuyor. Geçen sene bizleri hayal kırıklığına uğratan Belçikalı kaleci bu sezon kazanılan birçok puanda başrol oynadı.

Nazım ise bu dönemde beklentilerin biraz altında kalsa da vasatı aşamıyor. Potansiyeli olan bir isim, daha iyi olması beklentim.

Futbolculuk döneminde ülkenin sayılı stoperlerinden birisi olan hırçın, mücadeleci ve savaşçı Bülent Korkmaz, futbolculuk karakterini takıma da yansıtarak, takımı iyi savunma anlamında ön plana çıkartıp defans yapma düşüncesi ile puan toplamak istiyor. Bu zamana kadar özellikle de deplasmanda alınan puanlarla da dış saha puan tablosunda zirvede yer alarak bunu başarıyor.

Bir şekilde müsabakalarda ilk golü bulmamız neticesinde, Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın da maçtan sonra söylediği gibi, Antalyaspor çok iyi pozisyon alan, Türkiye’de sahada durmasını en iyi bilen, karşısında asla geriye düşmemeniz gereken bir takım kimliğinde oluyor.

İşin savunma kısmı bu şekilde olurken, hücum anlamında ilk golü bizim bulamayıp 1-0 geriye düştüğümüz maçlarda ise şans, rakibin bireysel hataları ve ekstra bir durumun gelişmesi dışında sahadan galip gelmemiz ise çok zor görünüyor.

Haftaya Malatya deplasmanında da tıpkı Bursa’da olduğu gibi benzer bir oyun ve yenilmeden Antalya’ya dönen bir takım bekliyorum.