Korkmaz: “Asıl Lig Sezonun İkinci Yarısı Başlıyor”

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, devre arası kamp çalışmaları ve ikinci yarıdaki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Korkmaz: “Asıl Lig Sezonun İkinci Yarısı Başlıyor”
7 Ocak 2019 14:10

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, devre arası kamp çalışmaları ve ikinci yarıdaki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Habertürk Spor muhabiri Erhan Kaan Adıgüzel’e açıklamalarda bulunan Bülent Korkmaz, kamp çalışmalarının gayet iyi gittiğini ifade etti.

Şu anda oyuncularının çalışma azminden memnun olduğunu kaydeden Korkmaz, “Asıl lig sezonun ikinci yarısı başlıyor. Mücadelesi daha çok olacak, bu yüzden her takım için daha da zor geçecek. Herkes puan almak için ilk yarıdan daha fazla maçlara konsantre olacak” diye konuştu.

Hedeflerinin ligde kalmak olduğunu ve gelecek yıl yine Süper Lig takımları arasında yer almak istediklerini belirten Bülent Korkmaz, bu yüzden kısa vadede büyük hedefler koymalarının pek mümkün olmadığını ve 27 puan toplamalarına rağmen zorlu süreçlerden geçtiklerini dile getirdi.

Antalyaspor’un Eto’o veya Nasri gibi oyuncuları alma gibi bir stratejisinin artık bulunmadığını vurgulayan Korkmaz, bu tip oyuncuların külfet oluşturduğunu çünkü takımların gelir-gider tablosunu doğru orantıda ayarlayamamaları durumunda büyük sıkıntı içerisine girebileceklerini vurguladı.

Tek bir oyuncuya 3-4 milyon Euro verecek durumları olmadığını aktaran Bülent Korkmaz, “Ben o parayla birden fazla iyi oyuncu alırım. İyi ve geleceği parlak oyuncu alırız veya altyapıya yatırım yaparız. Çünkü artık oraya eğilip, geleceğin yıldızlarını çıkarmamız lazım” dedi.

İlk 5 haftanın çok zorlu geçeceğini ve önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Göztepe ile ardından da Spor Toto Süper Lig’de Kayserispor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Korkmaz, bu zorlu sürece çok iyi hazırlanmaları gerektiğini ve koşu bakımından sezonun ilk yarısındaki istatistiklerinin üzerine çıkmaları gerektiğini ifade etti.