Gencer: “Ara Mizan Açıklansın”

Gültekin Gencer, düzenlediği basın toplantısında Ali Şafak Öztürk yönetimini eleştirdi …

Gencer: “Ara Mizan Açıklansın”
9 Ağustos 2017 13:23

Antalyaspor’un eski başkanı Gültekin Gencer, düzenlediği basın toplantısında Ali Şafak Öztürk’e 30 Haziran 2017 tarihini baz alarak ara mizanı açıklama çağrısında bulundu.

Antalyaspor A.Ş.’nin son mali genel kurulunda yönetiminin ibra edilmesine rağmen kendisinin ibra edilmemesine değinen Gencer, kurulun iptali için dava açtığını ve mevcut yönetimin kendi yanlışlarını örtbas etmek için kendisine saldırdığını dile getirdi.

Altı ayda borcun 60 Milyon TL arttığına da değinen Gültekin Gencer, Antalyaspor’un kendi kurdukları kadroyla ligi beşinci tamamladığını, Antalyaspor’un 150 milyon TL banka kredisi borcu bulunduğunu ve Antalyaspor’un geleceğine ipotek konulduğunu iddia etti.

Eto’o transferinde oyuncuya ödenen paradan ötürü kendsiine önelik eleştirilerin haksızca olduğunu da söyleyen Gencer, “Eto’o’nun Beşiktaş’a transferinin konuşulduğu günlerde Atilla Konuk Tesisleri’nin açılışında yıldız futbolcu takımda kalacağını açıkladı. Bunlar Beşiktaş olayında fark verdiler. Hak ediyor da verdiler. Ama açıklayın kardeşim, Eto’o’ya sen 1 milyon Euro fazla versen kimse sana ‘neden verdin’ demez.” diye konuştu.

Antalyaspor Başkanlığını 1 sene önce bıraktığını da hatırlatan Gültekin Gencer, 189 milyon TL borçtan bahsedildiğini fakat Öztürk yönetiminin 80 Milyon TL borç teslim aldıklarını genel kurula sunduğunu aktaran Gencer, kendisinden altı ay sonra açıklanan borcun ise 139 Milyon TL olduğunu belirtti.

Gültekin Gencer, görev yaptığı dönemde futbolculara fazla para verildiği söylentileri çıktığını belirterek, takımı Süper Lig’e çıkaran futbolcuları devre arasında kiraya verdiklerini söyledi. Öztürk yönetiminin bu futbolcuları kiraya verecek ilişkisi olmadığı için para vererek ya da sözleşme maddelerini yerine getirerek gönderildiğini söylerken, “Kendi başarısızlıklarını bizim başarılarımızla örtme çabaları üzüntü verici” sözleriyle tepkisini dile getirdi.