Antalya’yı Kurtaran Adam

slında Karabük daha istekli başladı ama bizim de Samuel Eto’o’muz var kardeşim …

Antalya’yı Kurtaran Adam
8 Kasım 2017 07:57

Önceki sezonun iki flaş takımı Antalyaspor ve Karabükspor bu yıl tel tel dökülüyor. Kaderin cilvesi ya, iki takım da maç maç erirken birbirleriyle oynama şansı çıktı karşılarına. Altı puanlık bir müsabaka… Kazanan üst sıralar için heveslenecek, kaybeden tarafta belki kelleler gidecek.

Maç bu ambiyansta başladı.

Aslında Karabük daha istekli başladı ama bizim de Samuel Eto’o’muz var kardeşim. Girdiği ilk pozisyonu gole çevirmeyi başardı, hem de ne gol… Bu golü başka biri atsa bu kadar güzel durmaz ama dünya yıldızı atınca insan keyiften köşe oluyor birader.

İlk yarı boyunca sürekli denedik, sürekli pozisyona girdik. Maicon vurdu, Deniz Kadah vurdu, Harun vurdu ama Karabük’ün kalecisi de panter kaleci, yılların eskitemediği isim Ahmet Şahin. Yemiyor, sürekli ayakta kalıyor, pes etmiyordu. Hele 36’lık Eto’o’nun hızlı stoper Dany’i peşine takıp sürüklediği bir pozisyon vardı ki acaba Usain Bolt görse “Ben 30 yaşında koşuyu bıraktım, adam 36 yaşında 100 metrede derece yapar” diye oturur ağlardı herhâlde.

Maçın ilk yarısında daha çok gol atabilirdik ama olmadı. İkinci yarıda ise Karabük etkili başladı. Pozisyonlar da buldu ama bizim Ferhat’ın da hakkını yemeyelim, o da kalesinde devleşti. Kritik pozisyonlarda doğru yerlerde durdu ve kalesini korudu. Bir de sonlarda oyunu hızlı başlatabilseydi bir gol daha bulabilirdik ve o son dakikalarda heyecandan dudağımda uçuk çıkmasını engelleyebilirdi ama buna da şükür.

58’inci dakikada Yatabare oyuna girdi. İki dakika sonra da Sakıb’ın yine fakelenmesinden dolayı golü yedik.  Tribünler Sakıb’ı tam ıslıklamaya hazırlanırken işte “o” sahneye çıktı. Dünya’yı kurtaran adam Cüneyt Arkın gibi, Antalya’yı kurtaran adam Samuel Eto’o önce rakip savunmaya sonra kaleciye “pes” dedirterek vurdu aşırtmayı, top kaleye girmeden koca stadyum onun ismini haykırmaya başlamıştı bile; “Samuel Eto’o

Her ne olduysa Karabük’te Ceyhun atıldıktan sonra oldu. Bundan sonra hocamız Leanardo da oyunu doğru okuyamadı, on kişi Karabük gemileri yaktı ve saldırmaya başladı. Direndik, direnemedik birçok pozisyon yedik. Bunu da ligdeki konumumuza bağlıyorum, takım sürekli galip gelemediği için öne geçtikten sonra psikolojik olarak geri yaslandı. Bunlar da geçer inşallah, güzel günler yakındır.

Bir de bekleri değiştirsek iyi olacak, Sakıb Aytaç’ın yaptığı hatalardan ve Celustka’nın dağa taşa orta açmasından artık gına geldi.