Antalyaspor’un Cezası Onandı

Antalyaspor’un Sivasspor maçının ardından Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz sonuçlandı…

Antalyaspor’un Cezası Onandı
15 Mart 2018 16:37

Geçtiğimiz hafta “çirkin ve kötü tezahürat” sebebiyle PFDK’dan bir sonraki iç saha maçında Kuzey Kale Arkası Tribünü Alt C Blok’ta yer alan taraftarların Passoliglerinin ilk iç saha maçı olan Bursaspor mücadelesinde blokelenmesine karar verilmişti.

Antalyaspor’un konuya dair itirazını değerlendiren Tahkim Kurulu, kararını bugün açıkladı.  TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre TFF Tahkim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantısında Antalyaspor’un itirazını değerlendirdi. Tahkim Kurulu, kırmızı-beyazlıların yaptığı itirazın reddine karar verdi. Bu karara göre Antalyaspor – Bursaspor mücadelesini, Sivasspor maçında Kuzey Kale Arkası Alt C blok’tan takip eden taraftarlar maça giremeyecek.

Tahkim Kurulu’nun açıklaması şu şekilde:

“Antalya Spor A.Ş.’nin PFDK’nın 08.03.2018 tarihli E.2017-2018/722 K.2017-2018/854 sayılı kararına karşı itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

Antalya Spor A.Ş.’nin taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kuzey Kale Arkası Alt C bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartların bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesinde sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile Karar Verilmiştir.