Antalyaspor’dan Hakem İsyanı

Antalyaspor Yönetim Kurulu, bugün düzenlediği toplantıda hakem hatalarının Antalyaspor’un sportif başarısının engellendiğini dile getirdi …

Antalyaspor’dan Hakem İsyanı
26 Ekim 2016 11:15

Antalyaspor Yönetim Kurulu, bugün düzenlediği toplantıda hakem hatalarından dert yandı ve Antalyaspor’un sportif başarısının engellendiğini dile getirdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altıner, Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda sezon başından bu yana yaşanan hakem hataları karşısında hakemin de hata yapabileceği düşüncesiyle hep sustuklarını söyledi.

Altıner, oynadıkları Osmanlıspor, Konyaspor, Karabükspor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında yaşadıkları pozisyonların tv kanallarındaki yorumcular tarafından da %100 hatalı karar olarak yorumladığını vurgularken, “Bugüne dek oynadığımız sekiz maçın altısında yaşanan hakem hataları, maalesef takımımızın sportif başarısını engellemiştir. Bunların üç tanesi sonuca yansısa ve dokuz puanla çıksak şu an puan cetvelindeki yerimiz çok farklı olurdu.” dedi.

Beşiktaş maçında Charles’e yapılan müdahaleye rağmen hakemin oyunu devam ettirdiğini ve bu pozisyon neticesinde kalelerinde golü gördüklerini belirten Emin Altıner, şunları söyledi:

Takımımız maalesef iyi başladığı, iyi oynadığı ve takdir edildiği bu maçlarda hakem hataları sebebiyle puan kayıpları yaşamış ve başarısı da engellenmiştir. Özellikle son iki maçta sporcular ve teknik ekibimizin gösterdiği yüksek derecedeki gayret ve istekli oyun anlayışı, bizlere yarın için ümit vermiştir. Futbolda her ihtimalin olduğuna, yenmenin ve yenilmenin de bir erdem olduğuna yürekten inanıyoruz. Sadece oynadığı futbolla gündeme gelmeyi hedefleyen takımımızın bugüne dek yaşadığı hakem hataları sebebiyle susmasının acizlik olarak algılanmamasını, hiçbir kurum ya da kuruluştan imtiyaz beklemediğimizi, beklentinin yalnızca hakem kararlarında bir standart yakalamak olduğunu ve bundan sonra maruz kalınabilecek hatalarda sesimizi daha da yükselteceğimizi duyurmak isteriz.

Şenol Güneş’in Rıza Çalımbay’a yönelttiği “Rıza bunu çok yapıyor. Hem alttan alıyor hem sitem ediyor.” sözlerine dair de açıklamda bulunan Altıner, sözlerini şöyle noktaladı:

Şenol Güneş Türkiye’ye mal olmuş bir futbol adamı. İnsanlar bazen istemeden de olsa bazı söylemlerde bulunabiliyorlar. Sürç-ü lisan etti diye düşünüyorum. Rıza Hoca ne yapmış? Rıza Hocaya yapılanlardan ötürü geçen sezon bir hakem vicdanıyla baş başa kalıp ertesi gün hakemliği bırakmış. Rıza Hoca isyanını belirtmek için bu söylemlerde bulunmuş olabilir.